Kalbėdamas susitikime su Jungtinių Valstijų gubernatoriais, D. Trumpas sakė besitikintis, kad prekybos derybininkai greitai užbaigs derybas ir „mes turėsime dar vieną viršūnių susitikimą“.

„Turėsime pasirašymo viršūnių susitikimą, o tai yra dar geriau. Tikiuosi, kad galėsime tai užbaigti. Esame labai labai arti“, - teigė JAV prezidentas.

Tačiau D. Trumpas taip pat pabrėžė, kad, nors derybininkai yra arti susitarimo, gali įvykti ir taip, jog jokio susitarimo tarp Jungtinių Valstijų ir Kinijos nebus.

„Jis gali visai neįvykti. Gali visai neįvykti, bet aš manau, kad susitarimas įvyks ir įvyks labai greitai. Mūsų santykiai yra puikūs“, - sakė respublikonų partijai priklausantis prezidentas.

Sekmadienį D. Trumpas pratęsė kovo 1 d. terminą, iki kurio šalys turėjo susitarti dėl prekybos sąlygų, ir patikino, kad derybos vyksta itin produktyviai.

Prekybos karas prasidėjo Vašingtonui reikalaujant Kinijos keisti prekybos politiką, kuri, JAV teigimu, yra nesąžininga. Jungtinės Valstijos kaltina Pekiną vagiant amerikietiškas technologijas ir intelektinę nuosavybę bei keliant dirbtines kliūtis užsienio įmonėms, norinčioms investuoti Kinijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją