„Žmonės šiuo metu kalba daug dalykų, kurie yra niekuo nepagrįsti. Nesakau, kad taip yra ir su JAV kaltinimais, nesu su jais susipažinęs, nes nemačiau įrodymų, tačiau jie tikrai turi pateikti įrodymus atitinkamoms institucijoms Europoje“, - apie JAV kaltinimus „Huawei“ kalbėjo N. Readas.

Antrojo pasaulyje pagal dydį mobiliojo ryšio operatoriaus vadovas N. Readas žurnalistams Barselonoje tikino, kad telekomunikacijų įrangos tiekėjų skaičiaus sumažinimas nuo trijų iki dviejų pakenktų tiek sektoriui, tiek ir ekonominiam augimui. Šiuo metu telekomunikacijų įrangą pasaulyje tiekia „Huawei“, „Nokia“ ir „Ericsson“.

„Tai nėra tik „Vodafone“ klausimas, tai yra viso sektoriaus reikalas. „Huawei“ vaidina didelį vaidmenį tiekimo grandinėje. Jei pasižiūrėtume iš mūsų pusės, savo tinkluose turime tiek atsparumą, tiek ir saugumą, o jei sumažintume tiekėjų skaičių iki dviejų, tai nebūtų sveika“, - teigė „Vodafone“ vadovas.

„Turime atlikti faktais paremtą grėsmių įvertinimą“, - sakė N. Readas.

Pasak „Vodafone“ direktoriaus, visi jo kalbinti ES pareigūnai teigė atliekantys faktais paremtus įvertinimus. „Vodafone“ anksčiau skelbė stabdantis „Huawei“ įrangos naudojimą pagrindiniuose Europos tinkluose iki tol, kol ES valdžios atstovai aiškiai įvardis Kinijos bendrovės keliamas grėsmes.

„Huawei“ pastaruoju metu susidūrė su kaltinimais, kad Kinijos valdžia gali naudoti bendrovės įrangą šnipinėjimui. Jungtinės Valstijos yra kampanijos uždrausti „Huawei“ priešakyje ir ragina sąjungininkus boikotuoti Kinijos įmonės įrangą, tačiau tiek „Huawei“, tiek ir Kinijos valdžia neigia bet kokius kaltinimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)