JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir Šiaurės Korėjos vadovas Kim jong-unas šį trečiadienį ir ketvirtadienį Vietnamo sostinėje Hanojuje surengs antrąjį savo viršūnių susitikimą. Pagrindinė jo tema bus Šiaurės Korėjos branduolinis nusiginklavimas.

Nėra aišku, kaip tiksliai atrodytų toks pareiškimas dėl taikos paskelbimo, sakė atstovas. Anot jo, „yra daug metodų, ir mūsų vyriausybė sveikintų bet kokį pareiškimą dėl karo pabaigos“. Svarbu, kad toks susitarimas paspartintų pastangas dėl Šiaurės Korėjos branduolinio nusiginklavimo, kalbėjo atstovas.

Moon Jae-in'o atstovas pabrėžė, kad kelias iki taikos sutarties dar ilgas. Tokios sutarties pasirašymas esą galimas tik po daugiašalių derybų.

Kad D. Trumpas ir Kim jong-unas gali paskelbti karo pabaigą, spėliojama jau seniai. Tarptautinės teisės požiūriu Korėjos pusiasalyje vis dar galioja karo padėtis, nes po karo 1950-1953 metais taikos sutartis nebuvo pasirašyta. Pietų Korėją kare rėmė JT pajėgos, kurioms vadovavo JAV, o Šiaurės Korėją - kinų „savanorių būriai“.