Numatoma, kad elektrinius paspirtukus vilniečiai ir miesto svečiai galės išsinuomoti tokiu pačiu principu, kaip dviračius ar automobilius, o dalijimosi platforma veiks per mobiliąją programėlę. Naudojantis mobiliosios programėlės žemėlapiu bus galima matyti laisvų paspirtukų vietas ir juos iš ten pasiimti, palikti, įkrauti.

Nors Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius džiaugėsi nauja paslauga, pabrėžė, kad Vilniaus lauks nemažai iššūkių.

„Pernai mes turėjome tikrą paspirtukų bumą Vilniuje. Džiaugiuosi, kad miestas atviras naujovėms. Ne visi miestai tokie atviri, kai kurie dėl subjektyvių priežasčių juos riboja.

Iš miesto pusės turėsime iššūkių – į dviračių takus reikia investuoti daugiau, daryti juos platesnius. Tai gyvybiškai būtina“, - pabrėžė R.Šimašius.

Nors tiksli data, kada paspirtukai atsiras Vilniaus gatvėse dar nėra aiški, planuojama, kad tokia nuomos galimybė turėtų atsirasti iškart, kada leis orai.

Taip pat įspėjama, kad paspirtukams, kaip ir kitiems eismo dalyviams, galios bendros kelių eismo taisyklės. Jie turės įmontuotus jutiklius, kurie nuomos paslaugų punktams suteiks informaciją apie transporto priemonės buvimo vietą, gedimus ir kt.

Planuojama, kad tokia paspirtukų nuomos paslauga ateityje gali atsirasti ir Kauno bei Klaipėdos miestuose, pajūrio kurortuose.

Paklausus apie paslaugos kainas, įmonių atstovai jų išduoti nenorėjo, mat kiekvienas taikys skirtingą kainodarą.

Paslaugos pristatymo metu taip pat buvo pasirašytas memorandumas, kuriuo įmonės „CityBee“, „Flash“, „MyScoote“, „Swop,Inc“ ir „Unicorn scooters“ ir R.Šimašius įsipareigojo plėtoti paslaugą ir užtikrinti miesto infrastruktūros gerinimą.

Paslaugos teikėjai numato, kad naudotis tokia paslauga galės visi asmenys, sulaukę 18 metų. Paspirtuku bus galima nuvažiuoti 45 km ir išvystyti iki 25 km/val greitį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)