DELFI primena, kad Jurijui nacionalinėse atrankose pergalę atnešė daina „Run With The Lions“. Atlikėjas prisipažino, kad kelios dienos prieš finalą jis nesitikėjo laimėti, tačiau artėjant lemtingajai kovai, jis pajuto, kad jam iš tiesų gali pasisekti.

Užgriuvęs dėmesys dainininkui malonus bei primenantis, kad dabar ilsėtis nevalia. Anot jo, atsikvėpti bus galima tada, kai Lietuva laimės „Eurovizijoje“.

„Aš visada sakydavau sau ir kitiems, kad Lietuvai atstovaučiau tik tuo atveju, kai turėčiau dainą, kuria tikėčiau. Kai išgirdau šį kūrinį, supratau, kad reikia. Nežinojau, kaip seksis, bet žinojau, kad turiu pabandyti“, – DELFI TV kalbėjo Jurijus.

Atlikėjas neslepia, kad norint sulaukti pergalės jam ir jo komandai teko nemažai paaukoti.

„Pastangos buvo didžiulės visos komandos, ne tik mano. Teko pasiruošti psichologiškai, ignoruoti tai, kas tave gali smukdyti ir susitelkti į pozityvą. Dirbau su savimi, nes žinojau, dėl ko aš tai darau. Aš nieko nesitikėjau, tačiau gero darbo ir repeticijų dėka viskas atsipirko“, – šyptelėjo jis.

Jurijus jau nuo nacionalinės atrankos pradžios buvo vadinamas vienas iš favoritų, tačiau, anot pašnekovo, jis į tokias kalbas per daug nesikoncentravo.

„Stengiausi į tai labai nekreipti dėmesio, nes kiekviena laida buvo vis skirtinga“, – sakė dainininkas.

Akimirką, kai buvo paskelbtas nugalėtojo vardas, Jurijus nė kiek nesijaudino.

„Jutau ramybę. Aš stengiausi galvoti apie visą šią kelionę, ką man pavyko pasiekti. Rezultatų laukia užsimerkęs. Mąsčiau apie komisijos, žiūrovų vertinimus, viskas prabėgo galvoje. Lyg ir buvau ten, bet ir tuo pačiu nebuvau – stengiausi nesinervinti, kantriai išlaukti galutinių rezultatų“, – kalbėjo jis.

Viena didžiausių Jurijaus gerbėjų – jo mama.

„Mama labai apsidžiaugė. Ji visada mane palaiko, nesvarbu, ką aš daryčiau, dėl to ji tokia man brangi. Net jei norėčiau būti boksininku, ji vis tiek mane palaikytų, nors nebūtų patenkinta. Mama yra viena iš priežasčių, kodėl tobulinu save, stengiuosi. Esu dėkingas jai už tai. Norėčiau, kad ji vyktų su manimi į Tel Avivą“, – pasakojo jis.

„Vien tikėjimas savimi, nieko nereiškia – reikia ir žmonių palaikymo. Užsidegiau kovai. Būtent tai mane privertė suprasti, kad ką aš darau, kažkam patinka, kažkas tai vertina. Būtent šios mintys, ne šlovė, ne pergalė, o būtent tai, kad mano daina kažką pasieks, vedė mane į priekį. Visa tai mane stūmė į priekį, tikiuosi taip bus ir toliau“, – sakė dainininkas.

Jurijus Veklenko

Jurijus prabilo ir apie negatyvą, kurio sulaukė nacionalinių atrankų metu bei iškart po finalo.

„Nesvarbu, kokia bus graži tavo pilis, visada atsiras žmonių, kurie norės ją sudaužyti plaktukais. Kai tik pradedi kažką gerai daryti, visada atsiras piktų žmonių. (...) Kiekvienas turime savo nuomonę. Vieni ją mėgsta labai reikšti – ir tai yra puiku. Juk turime žodžio laisvę, jei jau norima sakyti, kad mano daina – mėšlas, tegul. Kiekvienas turi pasirinkimą. Galima tą patį pasakyti ir kitaip – man nepatiko tavo daina, bet palaikau. Izraelyje man reikės labai daug palaikymo, nes stovėsiu už visą tautą“, – sakė Jurijus.

Laidoje buvo atsakyta ir į DELFI skaitytojų bei DELFI TV žiūrovų klausimus. Vienas iš Jurijaus gerbėjų domėjosi, kaip jis išsimiegojo po pergalės finale.

„Tiesą sakant, labai lengvai. Aš buvau gana pavargęs, nes buvau nuo 6 val. ryto ant kojų, laukė repeticijos, visur lakstymas. Aš vis tiek neleidžiu džiaugtis šia pergale tiek, kiek kitas gal leistų sau, nes tai tik dar vienas laiptelis karjeroje. Žinoma, tai yra didžiulė garbė. Savo vardą ir pavardę įrašysiu į Lietuvos muzikos istoriją. Už tai dėkoju tūkstančius kartų. Ir toliau dėkosiu. Vien pagalvojus apie tai, aš lieku be žodžių. Juk vienas žmogus iš visos šalies atstovaus šaliai svetur, todėl mano pareiga Lietuvą parodyti kaip įmanoma geriau. Atskleisti etiketą, dainą, išvaizdą. Viskas turi būti nepriekaištinga“, – tikino pašnekovas.

Dainų konkurso gerbėjai taip pat domėjosi ir Jurijaus anglų kalbos žiniomis. Teirautasi, ar jam bus lengva bendrauti angliškai.

„Taip. Aš dirbu tarptautinėje įmonėje. Anglų kalbą naudoju kiekvieną dieną. I can talk in English right now. It is not a problem for me at all“, – užsienio kalba DELFI TV eteryje prabilo jis ir šmaikštavo, kad turi gana kvailą akcentą, kurio jis stengiasi atsikratyti, bet tuo pačiu jis jam patinka.

„Man anglų kalba nėra problema. Ja bendrauju ir raštu, ir žodžiu kasdien su žmonėmis iš viso pasaulio“, – pridūrė Jurijus.

Atlikėjas, kalbėdamas apie savo pasirodymą didžiojoje Tel Avivo scenoje, tikino, kad žiūrovai neturėtų tikėtis šou. Savo numerį dainininkas atliks vienas su pritariančiaisiais vokalais.

Visą pokalbį su Jurijumi žiūrėkite DELFI TV vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (745)