DELFI redakciją pasiekė anonimo laiškas, kuriame teigiama, kad Monikos Marijos daina yra užsienio dainos plagiatas. „Informuoju, kad kažkokiu būdu į „Eurovizijos“ finalą pateko nuplagijuota daina nuo Sam Smith – „Stay with me“. Jau užsienio forumuose nerimsta kalbos, kad tai yra griežtas nusižengimas ir teisių pažeidimas. Įdomu, ką apie tai mano ne tik Lietuviai, bet ir šio projekto prodiuseriai“, – rašė skaitytojas bei pasidalino garso įrašu, kuriame lyginamos Monikos Marijos ir Sam Smith dainos.

Atrankos finalininkės prodiuseris Gediminas Jaunius DELFI patikino, kad šios kalbos pasiekė ir juos, tačiau nei vadyba, nei pati Monika Marija į tai nesikoncentravo.

„Džiaugiamės, kad artėjant didžiajam „Eurovizijos“ finalui Monika Marija gavo daug dėmesio ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje, kaip viena iš šio konkurso lyderių. Dauguma užsienio portalų, rašančių apie „Euroviziją“ teigė, jog dar niekuomet nebuvo taip stipriai domimasi Lietuvos pretendentu taip, kaip Monika Marija.

Nuo „Light On“ dainos publikavimo gruodžio viduryje iki šios dienos, šis kūrinys interneto muzikos platformose perklausytas daugiau nei milijoną kartų. Malonu, kad kažkas nepagailėjo laiko sukurti tokį dviejų itin stiprių dainų mashup’ą ir įdėjo nemažai pastangų transponuojant „Stay with me“ kūrinį, parodant, jog „Light On“ daina taip pat gali tapti pasauliniu hitu. Akivaizdu, jog prie šio darbo dirbo savo srities profesionalas.

Monikos ir kompozitorių sukurta melodija yra unikali ir neatkartoja jokių kitų kūrinių, bet kokie panašumai yra atsitiktiniai, nepatenkantys į plagiato rėmus. Šis kūrinys sukurtas remiantis ypač asmeniškais Monikos Marijos išgyvenimais“, – DELFI teigė G. Jaunius.

Ar šios dainos panašios? Įvertinkite patys, o savo nuomonę galite išreikšti komentaruose:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (214)