Lulzimo Basha vadovaujamos opozicinės centro dešiniųjų Demokratinės partijos įstatymų leidėjai pranešė, kad ketina atsisakyti parlamentarų mandatų, protestuodami prieš dabartinę socialistų vyriausybę.

Socialistai 140 vietų parlamente turi 74 mandatus.

Su L. Basha trečiadienį susitikęs ES ambasadorius Albanijai Luigi Soreca perspėjo vengti smurto prasiveržimo per ketvirtadienį planuojamą surengti protestą.

Ankstesnę dieną JAV ambasada Tiranoje paskelbė pareiškimą, kuriuo ragina opozicijos įstatymų leidėjus neatsisakyti savo mandatų, nes tai „pakenktų pagrindiniams demokratijos principams ir niekais paverstų svarbią pažangą, kurią Albanija padarė siekdama teisinės valstybės ir atsakingo valdymo“.

Praeitą šeštadienį Albanijos sostinėje tūkstančiai opozicijos šalininkų susigrūmė su policija per demonstraciją prieš korumpuotą ir neveiksmingą vyriausybę, reikalaudami, kad atsistatydintų vyriausybė ir būtų surengti pirmalaikiai rinkimai.

Prieš eitynes duodamas interviu naujienų agentūrai „The Associated Press“ demokratų lyderis Lulzimas Basha sakė siekiantis, kad vyriausybė atsistatydintų, būtų suformuotas pereinamojo laikotarpio ministrų kabinetas ir surengti pirmalaikiai rinkimai, kad būtų „atkurta demokratija per parlamentą, kuris renkamas žmonių valia, o ne pinigais ar nusikaltėlių grasinimais“.