Kaip žurnalistams sakė ministras, rizikos, savivaldybei trečiadienį pritarus nacionalinio stadiono koncesijos sutarčiai, išlieka.

„Tos rizikos tikrai išlieka, ir tai yra ne rizika, o grėsmė prarasti apie 30 mln. eurų ES investicijų. Šiandien buvo priimtas sprendimas tas lėšas perskirstyti kitoms sritims, ir Vidaus reikalų ministerijai pavesta konkretizuoti siūlymus iki vasario 28 dienos, nes Europos Komisija įvertino, jog Lietuva nepasiekė tarpinių rezultatų“, - sakė V. Šapoka.

ELTA primena, kad Vilniaus miesto tarybos trečiadienio posėdyje patvirtinta daugiafunkcio komplekso Šeškinėje koncesijos sutartis, kurią turėtų pasirašyti su „Axis Industries“.

Kol kas projektą stabdo nesibaigiantys teisiniai ginčai. Tiek savivaldybė, tiek du kartus iš konkurso pašalinta bendrovė „Vilniaus nacionalinis stadionas“ yra kreipęsi į prokuratūras. Konkurso peripetijas aiškintis ėmėsi ir Seimo Antikorupcijos komisija, gavusi konservatorių prašymą.

Be to, antradienį iš Finansų ministerijos 2014-2020 m. ES fondų investicijų veiksmų programos įgyvendinimo ketvirtinės ataskaitos paaiškėjo, kad ministerija perspėja, jog, nepabaigus Šeškinės daugiafunkcio komplekso laiku (iki 2023 m. pabaigos), jis gali būti pripažintas nefunkcionuojančiu, o jam skirtos ES lėšos - prarastos. Finansų ministro Viliaus Šapokos teigimu, Vidaus reikalų ministerijai kartu su Vilniaus miesto savivaldybe siūloma susitarti dėl šio projekto finansavimo alternatyvų.

Sostinės meras Remigijus Šimašius tvirtina, kad visus darbus bus spėta padaryti laiku.

„Galiu tik pasakyti, kad stadiono ir viso komplekso statymo rizika yra daug mažesnė nei visų kitų europinių projektų. Esam viską sutarę su Vyriausybe (...) ir galime pagal tai judėti. Nematau jokių argumentų, kad reikėtų kažką keisti ar atšaukti“, - trečiadienį prieš savivaldybės tarybos posėdį sakė meras.

Jo teigimu, iki galutinio ES lėšų įsisavinimo dar yra 4,5 metų, o pačios statybos esą truks ne daugiau nei 3 metus.

„Taigi turime dar visai nemažą rezervą, jeigu kažkas užstrigtų ar įvyktų ne taip. Tačiau manau, kad tai įvyks greičiau nei ES nubrėžtos ribos“, - teigė R. Šimašius.