Ministras ES direktyvos nuostatas trečiadienį aptarė su Seimo nariais. Pasak jo, popiet Briuselyje taisykles numato patvirtinti valstybių narių ambasadoriai.

Lietuva su kitomis Baltijos šalimis ir Lenkija griežtai nepritaria dujotiekio tarp Rusijos ir Vokietijos plėtrai, tačiau, pasak L. Linkevičiaus, visiškai blokuoti jo nebuvo įmanoma.

„ES neturi svertų uždrausti panašių objektų statybą ir veikimą, bet ES gali reguliuoti ir padidinti skaidrumą. Pasiektas maksimalus kompromisas“, – BNS trečiadienį sakė ministras.

Pasak jo, naujoji dujų direktyva atitinka Lietuvos poziciją, kad ES taisyklės būtų taikomos visiems dujotiekiams.

„Nord Stream 2“ atsidurs ES teisiniame lauke su visomis pasekmėmis, kad būtų taikomi konkurencijos, nediskriminavimo principai, o su „Gazprom“ susijusios įmonės negalės būti dujotiekio operatoriai. Tai projektui sukelia komplikacijų“, – kalbėjo ministras.

L. Linkevičiaus teigimu, po svarstymų įvairiose institucijose direktyva turėtų įsigalioti metų viduryje. „Nord Stream 2“ planuojama baigti metų pabaigoje.

Lenkija ir Baltijos šalys sako, kad dujotiekis Baltijos jūros dugnu padidins ES priklausomybę nuo Rusijos. Jo rėmėjai, įskaitant Vokietiją, teigia, kad projektas atpigins dujas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)