„Premjeras pasakė: „esi laisvas veikti“, manau, visuomet yra gerai bendrauti ir ne tik per šventes susitikti, bet galima ir dalykiniais klausimais“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė V. Pranckietis.

Imtis iniciatyvos kalbėtis su valdžios atstovais Seimo pirmininkas teigė ėmęsis tam, kad „Lietuvos žmonėms būtų ramiau“, ir parodyti, kad dialogas tarp institucijų vis dėlto vyksta.

„Jokios „taikdariškos“ misijos aš nesiėmiau, tiesiog tuo metu nusprendžiau veikti, kad žmonės matytų, kad valdžios bendradarbiauja ir galimybės toliau tęstis procesams yra, kad viskas vyksta valstybėje. (...) Manau, kalbėjimasis tarp valstybės vadovų jis buvo, yra ir turi būti“, – sakė V. Pranckietis.

Pasak Seimo pirmininko, premjero ir prezidentės taikyti nereikia, jie yra savarankiški, turi savo nuomones ir toliau gali sėkmingai bei konstruktyviai dirbti.

„Jų taikyti nereikia, jie yra visiškai savarankiški. Manau, kad jie toliau bendradarbiaus kaip priklauso pagal jų statusą jiems bendradarbiauti. Bendradarbiavimas, žinoma, ir toliau įmanomas“, – sakė jis.

V. Pranckietis tikina, kad jo santykiai su S. Skverneliu bei D. Grybauskaite yra be įtampų.

„Tarp manęs ir premjero, tarp manęs ir prezidentės įtampų nėra“, – teigė V. Pranckietis.

ELTA primena, kad pastarąją savaitę prezidentė D. Grybauskaitė atmetė premjero S. Skvernelio siūlomą „socialdarbietės“ Irmos Gudžiūnaitės kandidatūrą į aplinkos ministres.

Premjeras S. Skvernelis aštriai sureagavo į tokį prezidentės sprendimą. S. Skvernelio teigimu, prezidentė dar kartą parodė ne tik savo požiūrį į jo vadovaujamą Vyriausybę, tačiau ir norą destabilizuoti Vyriausybės darbą.

Šalies aukščiausioje valdžioje įsipliekus nesutarimams, Seimo pirmininkas V. Pranckietis ėmėsi tarpininko vaidmens.

„Valstiečių“ lyderis R. Karbauskis tokią Seimo pirmininko iniciatyvą vienyti institucijas įvardino kaip pozicijos ieškojimą, kur V. Pranckietis galėtų atrodyti svarbus ir reikalingas.

Pasak R. Karbauskio, Seimo vadovas inicijavo susitikimus su prezidente D. Grybauskaite, prieš tai neišsiaiškinęs visos situacijos dėl atmestos aplinkos ministrės kandidatūros.