Vandenlenčių trasa įrengta 50 m baseine. Tiesa, baseinas ir toliau didžiąją dalį laiko bus skirtas plaukikams, o vandenlenčių entuziastai mėgautis vandens pramogomis galės vakarais – savaitgaliais nuo 19 val., o darbo dienomis – nuo 21 val.

Parką įrengė „Wake Up Kaunas“ komanda, kuri laikinojoje sostinėje 2014 metais atidarė ir patį pirmą parką Kaune Lampėdžio ežere.

Uždaras parkas Lietuvoje – dar nematyta naujiena. Parko vadovas Viktoras Kibas pasakoja, kad teko spręsti ne vieną netikėtai iškilusią kliūtį.

„Vandenlenčių parkai baseinuose veikia Latvijoje, Rusijoje, tačiau apskritai Vakarų Europoje tokių parkų nėra daug. Kitokia situcija Rusijoje – ten vien Maskvoje yra keturi parkai baseinuose. Lietuvoje niekas neturėjo patirties, kaip tai padaryti. Tai ir buvo didžiausias iššūkis. Vandenlenčių trasos sistema buvo specialiai pagaminta užsienyje. Taip pat užsienio specialistai padėjo ją įrengti „Girstučio“ baseine“, - DELFI pasakoja V. Kibas.

Netrukus baseine bus sumontuotas ir mobilus tramplinas, tačiau ne vien techniniai dalykai buvo sunkiausia užduotis.

„Sunkiausia buvo žmonėms įrodyti, kad tai įmanoma padaryti. Po pirmos darbo dienos mes matome, kaip po plaukimų žmonių pesimizmas virsta puikiomis emocijomis. Taip, baseine galime plaukti, tobulinti triukus ir ruoštis vasaros sezonui“, - sako V. Kibas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)