Pastaruoju metu užsienio žiniasklaida aptarinėjo gerokai pakitusią mados kūrėjo išvaizdą. K. Lagerfeldas buvo neįsivaizduojamas be savo puikaus įvaizdžio ir akinių nuo saulės, su kuriais jis nesiskyrė niekada – ar už lango šviestų saulė, ar būtų gūdi naktis.

Buvo kalbama, kad paskutiniuosius savo gyvenimo metus „Chanel“ dizaineris tapo nebepanašus į save – jo veidas atrodė gerokai pabalęs, plaukai styrojo į visas puses, o ikoniškus akinius nuo saulės pakeitė įprasti, dažnai biure naudojami akiniai.

K. Lagerfeldas, kuris iki šiol yra viena iš labiausiai atpažįstamų mados ikonų visame pasaulyje, iki paskutinių dienų nešiojo fedorą, dėvėjo juodą kostiumą, juodas pirštines, o žilus plaukus rišo į uodegėlę.

Vokietijoje gimęs mados kūrėjas praėjusių metų pabaigoje užsienio žiniasklaidos dėmesį patraukė savo netvarkinga dantų būkle. Viename Paryžiaus mados renginių apsilankęs K. Lagerfeldas fotografams dovanojo bedantę šypseną. Imta svarstyti, kodėl pasiturintis vyras nesilanko pas odontologą. Pasirodė kalbų, kad dizaineris neva turi didelę baimę dantistams. Nepaisant to, mados kūrėjo atstovai patvirtino, kad K. Lagerfeldo dantų problemos jiems yra žinomos ir šios bėdos yra sprendžiamos.

DELFI primena, kad žinia apie Paryžiuje mirusį ilgametį „Chanel“ mados namų kūrybos vadovą paaiškėjo antradienį.

Prancūzų leidinys „Closer“ pranešė, kad K. Lagerfeldas mirė antradienį, vasario 19 d. Teigiama, kad į ligoninę dizaineris buvo išgabentas pirmadienį.

Praėjusį mėnesį kūrėjas pirmąsyk per dešimtmečius praleido du „Chanel“ mados namų kolekcijų pristatymus, taip pakurstęs kalbas apie pašlijusią sveikatą.

„Ponas K. Lagerfeldas jautėsi išsekęs ir paprašė savo studijos vadovės Virginie Viard“ jį pavaduoti, – buvo rašoma oficialiame „Chanel“ mados namų pranešime.

Garsus ir ekscentriškas dizaineris, išgarsėjęs savo darbais madų namuose „Fendi“, „Chloe“, „Chanel“ bei įkūręs savo paties prekės ženklą, 1933 metų rugsėjo 10-ąją gimė Vokietijos Hamburgo mieste. Tiesa, duomenys apie K. Lagerfeldo amžių yra prieštaringi. Jis pats nurodo gimęs 1935-aisiais.

Mados pasaulyje jo vardas žinomas nuo 7-ojo dešimtmečio vidurio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)