Taip, kalbu apie šį šeštadienį įvykusią antrąją „Eurovizijos“ atranką ir išgirstus komisijos narės Sigutės Stonytės žodžius „Nuoširdžiai labai gaila, kad negalima už jį balsuoti“. Taip buvo kalbama apie Moniką Mariją ir jos kūrinį „Criminal“. Šis kūrinys geras ar blogas yra visiškai skonio reikalas ir ne tai yra pagrindinė problema. Man, kaip konkurso gerbėjai, kyla daug klausimų ir vienas iš jų – ar šis konkursas nėra surežisuotas iki smulkiausių detalių, tokių, kaip Monikos Marijos pergalė su kūriniu „Light On“.

Apskritai, koks vaidmuo čia yra LRT, kaip atrankos konkurso rengėjo ir kokį vaidmenį ir balsą turime mes, žiūrovai?

Jeigu LRT televizija kelia aukščiausius skaidrumo standartus, man asmeniškai atrodo, kad būtent tokie komisijos narių pasisakymai ir apskritai situacija su šiuo konkursu dar labiau kompromituojama ir taikomi dvigubi standartai kai kuriems dalyviams leisti į konkursą ateiti taip, kaip susigalvoja. Gal su dviem dainomis, gal su viena. Tai turėtų spręsti žiūrovai ir jie turėtų žinoti, ar jų nuomonė ką nors lemia.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Stebite „Eurovizijos“ konkursą ir norite išsakyti savo pastebėjimus? Rašykite el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Eurovizija“.

Komentuoja LRT Komunikacijos ir rinkodaros departamento vadovė Rūta Putnikienė

Artėjant nacionalinės „Eurovizijos“ finalui įtampa dėl to, kas nugalės konkursą, vis auga, ir natūralu, kad žiūrovams kyla įvairių klausimų.

Pagal taisykles dainų skaičius nėra ribojamas, sprendžia pats atlikėjas pats prisiimdamas ir šią riziką. Monika Marija į finalą išėjo su abiem savo dainom. Jai teks arba konkuruoti pačiai su savim, arba atsisakyti dalyvauti su viena savo daina susimokėjus baudą.

Žinodama šią situaciją Monika Marija kvietė gerbėjus nebalsuoti už dainą „Criminal“. Būtent tai komisijos narė Sigutė Stonytė ir turėjo galvoje komentuodama. Laidos vedėjai taip pat pabrėžė, kad už dainą balsuoti galima. Norime pastebėti, kad komisija skyrė jai antrą vietą, o bendroje lentelėje Monika Marija užėmė trečią vietą ir pateko į finalą.

Kaip toliau pasielgs Monika Marija, yra jos ir jos komandos sprendimas, bet šiame etape taisyklės numato baudą už dainos atšaukimą iš konkurso.

Patikiname, kad imamės visų įmanomų priemonių, kad atranka vyktų skaidriai, aiškiai ir užtikrintų labiausiai verto pretendento pergalę. Dėl šios priežasties pakvietėme audito atstovus stebėti finalo balsavimo eigą.