Grįžęs į laikinąją sostinę V. Matijošaitis surengė spaudos konferenciją, kurioje pranešė, kad neketina dalyvauti kovoje dėl Prezidento posto.

„Kaip esu sakęs viešai, svarsčiau apie prezidento rinkimus ir svarsčiau rimtai. Ir mano sprendimas šiandien yra sukoncentruoti visą dėmesį į Kauną ir nesiblaškant dalyvauti tik mero rinkimuose. Kaunas per paskutinius 4 metus pasikeitė taip, kaip niekada nėra pasikeitęs joks kitas Lietuvos miestas. Bet su komanda čia dar turime neužbaigtų darbų. Ir jei kauniečiai rinkimuose palaikys mane ir mano komandą, tęsime juos, – teigė V. Matijošaitis. – Kaunas yra pagavęs labai gerą pagreitį ir turi visus šansus suklestėti. Dabar svarbu tos progos nepraleisti. Nesinori, kad į Kauną sugrįžtų konservatoriški laikai.“

Kauno mero posto siekia septyni kandidatai.

„Svarsčiau labai rimtai, o kaip žinote, paskutinę savaitę atostogavau, buvau Alpių kalnuose, slidinėjau ir visada galvojau labai atsakingai“, – teigė V. Matijošaitis.

V. Matijošaitis pirmadienį lankėsi Vilniuje, jo teigimu, įvyko su susitikimai – Ūkio ministerijoje ir buvo susitikęs su „valstiečių“ lyderiu Ramūnu Karbauskiu.

O ar yra svarstymų apie premjero postą? „Myliu Kauną. Mano širdis, kūnas ir siela yra Kaune. Šitomis temomis nekalbėjome, bet prioritetą atiduodu Kaunui“, – teigė V. Matijošaitis.

Kauno meras neatsakė į klausimą, ką palaikys prezidentinėje rinkimų kampanijoje. „Gal tai ir buvo viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl neinu į šį postą, nebandau kandidatuoti. Kaune turime visą sąrašą pradėtų darbų, kurie vyksta ir kuriuos reikia pradėti. turime darbo ir didžiąją politiką... Mums pirmiau darbas“, – teigė V. Matijošaitis, kartodamas, kad jam svarbiausia Kaunas.

Pirmadienį LRT paviešino tyrimą, kuriame teigiama, kad V. Matijošaitis ir jo verslas nusitaikė į saugomas teritorijas.

„Vaizdingoje Kauno vietoje esančiam draustiniui iškilo pavojus – galbūt ten meras Visvaldas Matijošaitis turi verslo interesų. Sprendimus koreguoti dviejų miesto draustinių planus Kauno taryba ką tik, vasario mėnesį, priėmė skubos tvarka. LRT Tyrimų skyriaus duomenimis, vieno iš draustinių buferinėje zonoje bendrovė „Vici Investments“, kurios vienintelis akcininkas – V. Matijošaitis, įsigijo žemės ir prieš pat tarybos sprendimą užregistravo mažiausiai 15 sklypų. Tame pačiame posėdyje taryba nusprendė mažinti ir Kauno Vičiūnų vandenvietę. Kaip tik šioje teritorijoje V. Matijošaičio sūnus Šarūnas Matijošaitis turi nekilnojamojo turto“, – teigiama LRT tyrimo medžiagoje.

Pats V. Matijošaitis jam metamus kaltinimus vadina nepagrįstais ir teigia, kad nematė būtinybės nusišalinti sprendžiant šį klausimą.

„Kaip sakė Vladas Garastas – tai lyg bezdėjimas į vandenį“, – situaciją krepšinio trenerio žodžiais apibūdino V. Matijošaitis.

Šioje situacijoje jis įžvelgė ir rinkiminę kovą. „Man tai panašu į kservarotišką įprotį pradėti šmeižto kampanijas. Prieš ketverius metus visas Kaunas buvo nukabinėtas plakatais su policininko kepure. Kažko panašaus laukiau ir šįmet“, – teigė V. Matijošaitis, prisimindamas ketverių metų senumo įvykius, kai pirmą kartą siekė Kauno mero posto.

DELFI primena, kad iki pirmadienio pietų VRK buvo gavusi vienuolikos kandidatų dokumentus, dvyliktas dokumentus pateikė Petras Gražulis. Įregistravus visi jie tapo pretendentais į kandidatus. Tik vėliau, kai pretendentai surinks po 20 tūkstančių parašų, jie bus registruojami kaip kandidatai.

Parašus VRK reikia pateikti iki kovo pabaigos, galutinis kandidatų sąrašas bus skelbiamas balandžio viduryje.