Penktadienį Vilniaus antrojo policijos komisariato 2 veiklos skyriaus tyrėjai tikrino gautą informaciją, kad viename renginyje galimai bus asmenų, kurie prekiaus narkotinėmis medžiagomis.

Iešminikų gatvėje įsikūrusiame Traukinių depe buvo surengtas „Grand Valentino Carnaval“ renginys, kuris buvo skirtas švęsti meilę ir muziką. Visgi, pareigūnų nuojauta neapvylė, žmonės ne tik klausėsi muzikos ir gerai leido laiką, bet ir vartojo bei platino narkotines medžiagas.

Pareigūnams pasiūlė apsisvaiginti

Renginiui įsismarkavus pareigūnus nustebimo 29 metų vyriškio poelgis. Jis priėjo prie nežymėto policijos automobilio ir viduje sėdėjusiems neuniformuotiems pareigūnams pasiūlė apsisvaiginti. Šis „malonus“ vyriškis buvo pakviestas prisėsti į automobilį.

Klaidą padaręs vyras galiausiai buvo nuvežtas į policijos komisariatą, jis nebeturėjo kur dėtis ir pareigūnams padavė su savimi turėtas, įtariama, narkotines medžiagas.

Neblaivus įtariamasis (į alkoholio matuoklį pripūtė 1,17 promilės) odiniame baltos spalvos dėkle laikė septynis plastikinius maišelius su baltos spalvos milteliais, o piniginėje – vieną plastikinį maišelį su baltos spalvos milteliais viduje, galimai narkotinė medžiaga „kristalu“.

Asmuo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Kojinėse – kokainas, už diržo – „ratai“

Apie 2.30 val. šventėje tyrėjų dėmesį patraukė du jaunuoliai, kurie galimai turėjo su savimi narkotinių medžiagų. Jie, nepastebint apsvaigusiems renginio klientams, buvo sulaikyti ir išvežti į sostinės antrąjį policijos komisariatą. Pasirodo, kad pareigūnų nuojauta pasitvirtino, jaunuoliai turėjo su savimi narkotinių medžiagų.

Vienas jų (gim. 1998 m.) kojinėse slėpė tris maišelius su baltos spalvos milteliais, įtariama, kad tai narkotinė medžiaga kokainas. Jaunuolis su savimi turėjo ir pinigų – 113 eurų.

Kitas sulaikytasis, devyniolikmetis, už kelnių diržo slėpė plastikinį užspaudžiamą maišelį, kurio viduje buvo 23 vnt. tablečių. Be viso to, jaunuolis su savimi turėjo ir 845 eurus.

Devyniolikmečio namuose buvo atlikta krata, kurios metu pareigūnai rado 7 gramus „žolės“. Abu jaunuoliai buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę.

„Pusė tabletytės ir truputį žolytės“

Pareigūnų dėmesį taip pat paraukė ir labai nuotaikingai nusiteikęs jaunuolis. Jis irgi iš renginio buvo atgabentas į komisariatą, jame vaikinas pripažino, kad alkoholio nevartojo, tik išgėrė „pusę tabletytės ratų“ bei surūkė „truputį žolytės“.

Detalios apžiūros metu pas jį buvo rasta apie 2 gramus galimai narkotinės medžiagos „žolės“ ir tabletė. Kratos metu pas jaunuolį namuose tyrėjai rado ir paėmė dar 2 gramus „žolės“, jis sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Nemalonumai

Visų sulaikytų vyrų atžvilgiu buvo pradėtas ikiteisminiai tyrimai pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 259 str. 1 d. (neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti). Jiems gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dviejų metų.