Iš viso antrajame pusfinalyje dėl keturių kelialapių į finalą susirungė 12 dalyvių: Šarūnas Mačiulis, Aldegunda, Soliaris & Foreign Souls, Allen Chicco, Jurgis DID & Erica Jennings, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, Jurijus, Monika Marija, Živilė Gedvilaitė, „Original copy“, Paola Hart ir „MaNNazz“.

Tiesioginę nacionalinės atrankos pusfinalio transliaciją iš LRT Didžiosios studijos vedė Gabrielė Martirosianaitė ir Giedrius Masalskis, kurie jau laidos pradžioje nepamiršo paminėti, kad šeštadienio vakaras yra ypatinga proga sušukti: „Lietuva, myliu tave!“.

Antrąjį pusfinalį atidarė transliacijos svečiai – Vaidas Baumila ir Jokūbas Bareikis bei jų kūrinys „Laukite mūsų“ iš miuziklo „Lituanica“.

Kol buvo laukiama galutinių rezultatų, DELFI siūlė savo nuomonę išreikšti balsuojant:

Galutinis verdiktas

Šį vakarą atlikėjų ir grupių pasirodymus vertino kompetetinga komisija: muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, dainų autorius Deivydas Zvonkus, operos solistė Sigutė Stonytė, atlikėja Ieva Narkutė, kompozitorius Vytautas Bikus. Šių muzikos profesionalų vertinimus žiūrovai girdėjo po kiekvieno pasirodymo.

Televizijos žiūrovai balsuoti galėjo visos tiesioginės transliacijos metu. Komisijos balsai paaiškėjo laidos gale. Susumavus žiūrovų ir komisijos balsus tapo aišku, kad į finalą keliauja Jurijus, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, Monika Marija ir Jurgis DID & Erica Jennings. Įdomu tai, kad lygiai tuos pačius pasirodymus verčiausiais keliauti į finalą įvertino ir DELFI skaitytojai, dalyvavę apklausoje.

DELFI primena, kad iš pirmojo pusfinalio į finalą jau pateko Monika Marija, Jurgis Brūzga, Juna ir Henry & Tommy Modric.

Visus pasirodymus ir komisijos komentarus rasite žemiau.

Pirmieji į sceną iš antrojo pusfinalio dalyvių lipo „X Faktoriuje“ išgarsėjusi grupė „Original Copy“ su daina „Power of sounds“. Energingai ir veržliai šou pradėję jaunuoliai sulaukė teigiamų komisijos vertinimų.

„Man labai patiko šis kolektyvas. Tai yra aukšto lygio pasirodymas. Neturiu jokių priekaištų dėl ansamblio, jaučiate vienas kitą, gera anglų kalba. Puikus kūrinys. Sveikinu jus labai“, – sakė S. Stonytė.

„Labai džiugu, kad mes žiūrime ne tik atranką, bet ir žiūrime koncertą. Gera, kai koncertą atidaro tokia grupė. Pasakysiu tėvišką juokelį – tai kol kas geriausias šio vakaro pasirodymas“, – juokavo V. Bikus.

Antroji šventiniame šou pasirodė Živilė Gedvilaitė su daina „Melody“.

„Truputėlį man teko įsitempti, norint išgirsti anglų kalba. Buvo lengva pastebėti, kad dainuojama ne gimtąja kalba. Trūko aiškumo apie ką tas šokis. (...) Daina atrodė, kad turi visus ingredientus, kurių neva reikėtų, tačiau tuo pačiu jaučiasi, kad kūrinys jau kažkur girdėtas“, – komentavo I. Narkutė.

„Ieva teisingai pastebėjo, kad šokėjas ir jūs gyvenate tarsi skirtingus gyvenimus. Su choreografija reikėtų padirbti, bet daina nėra bloga, turi gerą, įsimenantį priedainį“, – sakė R. Zilnys.

Netrukus po to į sceną lipo legendinės muzikos grupės „Poliarizuoti stiklai“ vokalistas, lyderis Šarūnas Mačiulis, kuris atliko savo kūrybos dainą „Traukinys“.

„Mes visi suprantame, kad muzika yra skonio reikalas. Skambesys – taip pat. Vieniems patinka modernūs garsai, kitiems – retro. Man asmeniškai ši daina atrodo tarsi pradžiamokslis tiems, kurie nori parašyti hitą. Dar priedainis neatėjo, bet, atrodo, jau žinai, koks jis bus. Tai reiškia, kad daina parašyta labai gerai“, – gyrė V. Bikus, kuris netrukus žavėjosi ir atlikėjo apranga.

Pasiteiravus, iš kur Šarūnas gavo tokį spalvingą drabužį, atrankos dalyvis nepraleido progos padėkoti dizaineriui Aleksandrui Pogrebnojui.

Žavingoji Paola Hart žiūrovams ir komisijai dar kartą pristatė savo dainą „I’ll be alright“.

„Pirmi garsai – jau nešvarūs. Bendras pasirodymas – chaotiškas. Akys, veidas nieko nesako. Kai kurie garsai – labai gražūs, bet jie neturi konteksto. Labiausiai užkliuvo nešvarumas, gal jūs sergate?“, – svarstė S. Stonytė.

„Aš tikrai nebūčiau toks griežtas šiam pasirodymui. Man buvo kai kas gražus ir manau, kad visa tai būtų galima išvystyti. Anksčiau šią dainą sudainavote geriau. Graži balso spalva, bet neištraukiate, trūksta balso jėgos. Klausantis atrodė, kad jūs šiandien nesusidorojate su kūriniu“, – pastebėjo R. Zilnys.

Ekscentriškasis atlikėjas Alen Chicco dėmesį traukė ne tik su savo kūriniu „Your Cure“, bet ir išskirtiniu sceniniu įvaizdžiu.

„Aš šio pasirodymo laukiau ir man buvo smalsu, ar ką nors pakeisite. Džiugu, kad tie pokyčiai įvyko. Man patinka ir įvaizdžio, ir scenografiniai sprendimai. Manau, kad visa tai tik dar labiau viską išryškina. Gera žiūrėti, kaip tos akys dega, kuomet dainuojate“, – žavėjosi I. Narkutė.

Kolegei antrino ir V. Bikus: „Praėjęs tavo pasirodymas buvo ant ribos. Tas sceninis dalykas atitraukdavo nuo dainos, kuri yra visai gera. Čia yra geras priedainis, tik jo reikia ilgai laukti. Viskas yra gerai, tik pasirodė, kad galėtų jis greičiau ateiti, kad visi galėtume greičiau šokti“.

Dainą apie meilę „I want your love“ pristačiusi Aldegunda komisijai sukėlė šypsenas.

„Sveikinu ir dėkoju už energiją ir pozityvumą. Gražus balsas, linkėčiau labiau eiti į aukštesnį registrą, mažiau tos komforto zonos, kad pasinertumėte į pasirodymą. Taip pat siūlyčiau patobulinti anglų kalba“, – pastebėjo S. Stonytė.

„Daina gana senamadiška, tačiau ir tokios „Eurovizijoje“ užima aukštą vietą. Manau, kad jeigu šį kūrinį išsiųstume, gautume nemažai balsų“, – manė D. Zvonkus.

Aldegunda

Savo gyvenimo dainą – „Song of my life“ – atlikę Soliaris & Foreign Souls dainavimą derino kartu repavimu. Šiuolaikinis skambesys komisijai patiko.

„Man labai patiko salto ir labai patiko reperis. Jeigu būtų mano valia, duočiau daugiau dėmesio tam reperiui“, – sakė S. Zvonkus.

„Pasižymėjau, kad labai gražiai dera pagrindinis solistas ir jo grupė. Jūs vienas kitą papildote. Turite balansą, o aš keliausite toliau, nežinau“, – šyptelėjo I. Narkutė.

„Salto man atrodo juokingai. Manau, kad reiktų sugalvoti kitokią pasirodymo pabaigą. O pati daina man patinka ir tik pirmyn. Man atrodo, kad Soliaris dabar yra labai gerame kelyje“, – tikino R. Zilnys.

„Lietuvos balso“ nugalėtoja Monika Marija antrajame pusfinalyje sudainavo kūrinį „Criminal“. Ši dainininkė neretai vadinama realia pretendente tapti Lietuvos atstove didžiojoje „Eurovizijoje“. Ar taip mano ir komisija?

„Ką jau čia gali beišmanysi. Klausiausi su dideliu džiaugsmu, nes tai ypatingas atvejis – nuostabus balsas susilieja su kūrinio dramaturgija, tekstu. Tai vientisas kūrinys – balse, kūne, veide. Jis jums labai tinka. Jūsų puikus diapazonas“, – atlikėją gyrė S. Stonytė.

„Jūsų pasirodymas yra geriausiųjų ketvirtuke, mano nuomone. Svarbiausia dainą atlikti su dideliu tikėjimu. Palietėte net mano piktą, randuotą širdį“, – sakė R. Zilnys.

Lietuvišką dainą „Mažulė“ pristatė ir linksmieji „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

„Šią dainą girdėjau daugiau kartų, nei „Eurovizijos“ atrankose. Aš visada pagalvoju, kad ta „mažulė“ esu aš. Kartais manau, kad reikia tiesiog pajudėti. Jie mane jau papirko ne šį vakarą, o gerokai anksčiau“, – prisipažino I. Narkutė.

„Ką galiu pasakyti, kostiumai, judesys, daina – 12 balų. Šis pasirodymas puikiai tiktų į humoro televiziją“, – sakė D. Zvonkus.

Ypatingu balsu apdovanotas Jurijus jau spėjo pelnyti „Eurovizijos“ gerbėjų simpatijas. Šeštadienio vakarą atlikėjas sudainavo kūrinį „Run with the lions“.

„Patiko. Geras, įdomus balsas ir kūrinys. Turint ambiciją dainą atlikti savo natūraliu balsu, reiktų tai daryti labiau savimi pasitikint. Lyg ir viskas yra, harmonija yra, todėl norėtųsi, kad ir atlikėjas pasirodyme būtų 100 procentų, o dabar jame esate 95 procentais“, – kalbėjo S. Stonytė.

„Atrankoje mes renkamės iš kokių penkių-septynių dainų. Mano akimis, Jurijaus daina yra viena iš jų. Ši daina gali važiuoti į Tel Avivą. Tačiau manau, kad reiktų dainoje daugiau energijos ir padėti publikai patikėti, kad jūs iš tiesų norite bėgti su tais liūtais. Tikiu, kad galite tai padaryti, nes turite puikius pritariančiuosius vokalistus. Norisi, kad tas sprogimas būtų didesnis“, – sakė V. Bikus.

Šį vakarą „MaNNazz“ atliko dainą „Blind bird“ ir gerokai skyrėsi nuo kitų dalyvių.

„Man ši daina yra visiškai kitokia, nei čia skambėjusios kitos. Netgi galima būtų pavadinti alternatyva. Viskas gerai, tik sceninis sprendimas šiek tiek nuvylė. Sceninio vaizdelio, manau, prie tokio pasirodymo reiktų dar paieškoti“, – manė D. Zvonkus.

„Man patinka tas konceptualumas ir kitoniškumas, tik nežinau, kiek jo reikia „Eurovizijoje“. Bijau, kad šis pasirodymas jau už tos ribos. Tai toks stiprus pliūpsnis, nežinau, ar atlaikomas“, – abejojo I. Narkutė.

Šventinį vakarą vainikavo Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings su daina „Sing“. Pora scenoje ir gyvenime publiką kvietė dainuoti kartu.

„Dainavau, tik mūsų nerodė. Kai Jurgis dainuoja – labai hipnotizuoja. (...) Pagrindinis dalykas geroje dainoje yra emocija. Ši daina turi tą energiją ir tai yra pats svarbiausias elementas dainoje. Jie kviečia į vakarėlį, o į jį aš labai noriu ateiti“, – šypsojosi V. Bikus.

„Dainuoti nedrįsau, bet kojos trypė. Man labai patiko pats konceptas. Buvo gana drąsus, švarus pasirodymas. Romantiškas atlikėjų tarpusavio bendravimas man buvo labai gražus. Mane sužavėjo, ačiū jums“, – gyrė S. Stonkytė.

Jurgis DID & Erica Jennings
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1175)