Teismo dokumentuose sakoma, kad milijardines pajamas gaunančio investicijų fondo „Baring Vostok“ steigėjas Michaelas Calvey buvo areštuotas ir gali būti apkaltintas sukčiavimu.

Sukčiavimu įtariami dar keli su fondu siejami asmenys ir kiti verslininkai; visi jie taip pat buvo sulaikyti, Rusijos naujienų agentūroms sakė vienas teismo atstovas.

Vienas jų yra Prancūzijos pilietis Phillipe'as Delpalas, prižiūrintis „Baring Vostok“ investicijas į finansinį sektorių.

Bendrovė pareiškimu patvirtino, kad buvo suimti keturi jos darbuotojai, bet neatskleidė jų vardų.

Anot jos, kaltinimai susiję su komerciniu ginču su banku „Vostočnyj“, tačiau nepateikė tolesnių detalių.

„Teisėsaugos veiksmai tiesiogiai nesiejami su „Baring Vostok“ ir kitų portfeliui priklausančių kompanijų veikla“, – teigiama minėtame pareiškime.

Ph. Delpalas penktadienį stojo prieš Maskvos Basmano rajono teismą, kur buvo nagrinėjimas jo sulaikymas, pranešė teismas.

„Griežtai prieštarauju prašymui mane sulaikyti, – angliškai kalbėjo jis teisme. – Nesu susijęs su įtariamu nusikaltimu.“

Anot Ph. Delpalo, jis gyvena Maskvoje pastaruosius 15 metų, o kartu su juo sostinėje gyvena žmona ir dvi dukros.

Rusijos vicepremjeras Antonas Siluanovas pareiškė naujienų agentūroms, kad bet kuriems užsienio investuotojams nuteisimo atveju būtina taikyti visą įstatymų galią.

„Kalbant apie sukčiavimą, galiu pasakyti tiek: nepažeidinėkite įstatymų. Jei faktai bus patvirtinti, niekas nepasigailės kaltininkų“, – sakė jis Juodosios jūros kurte Sočyje surengto investicijų forumo kuluaruose.

„Nesvarbu, ar jis užsienietis, ar rusas – čia nėra jokio skirtumo“, – pridūrė vicepremjeras.