„Surengtas patikrinimas, kuris nustatys, ar buvo viršytos užterštumo normos“, – praneša „Interfaks-Sibir“ su nuoroda į prokuratūros spaudos tarnybą.

Nuotraukomis ir vaizdo įrašais su gatves nuklojusiu juodu sniegu dalijasi Prokopjevsko, Kiseliovsko ir Novokuznecko gyventojai.
Šių miestų gyventojai netgi varžosi, kuriame mieste sniegas juodesnis, rašoma socialinio tinklo „VKontakte“ grupėje „Kuzbaso naujienų“.

Socialinių tinklų vartotojai dalijasi siurrealistiniais vaizdais.

Kiseliovsko gyventojai skundžiasi, kad mieste apskritai nėra balto sniego, viskas aplink apsinešę anglies dulkėmis, rašo portalas „Vaš gorod“.

Leidinys pažymi, kad Kiseliovske ir Novokuznecke juodas sniegas yra įprastas reiškinys.

Televizijos kanalo „Rosija 24“ reportaže pranešama, kad juodos dulkės į miestus patenka iš gamyklos „Čerkasovskaja“.

Generalinis įmonės direktorius Sergejus Zaicevas pranešė, kad šiuo metu svarstoma galimybė įsigyti „sniego gaminimo“ įrangą, kuri smulkią vandens miglą paverčia sniegu ir „lokalizuoja dulkių susidarymą“. Jis taip pat pranešė, kad fabrikas jau įsigijo tinklelį, kuris sulaiko smulkias anglies dulkes.

Kemerovo srities gubernatoriaus pavaduotojas, atsakingas už pramonę, transportą ir ekologiją Andrejus Panovas spaudos konferencijoje ketvirtadienį pareiškė, kad užterštumą galėjo sukelti „ir anglies katilinės, ir transportas, ir įmonės“.

„Kažkada nebuvo labai palaikoma dujų tinklų plėtra, todėl dauguma katilinių kūrenamos anglimi, ir reikia suprasti, kad deginant anglį susidaro daug šalutinių produktų, kurie išskrenda per kaminus ir nusėda mūsų gatvėse“, – pasakė A. Panovas.

Jis pridūrė, kad miestuose, kur iškrito juodas sniegas, nebuvo vėjo ir naujų sniego pūgų: „Ką sukaupėme, tą ir pamatėme“, – cituoja jo žodžius leidinys „Kommersant“.