Lietuvis ne tik tapo tvirtu startinės sudėties žaidėju, bet ir sėkmingu savo žaidimu tiek gynyboje, tiek ir puolime ne kartą savo pasirodymais džiugino mūsų šalies gerbėjus. Nepaisant to, jog „Dinamo“ netrukus laukia svarbiausi sezono mūšiai dėl vietos atkrintamosiose varžybose, N. Ališauskas surado laiko pasidalinti savo mintimis apie šį sezoną, laukiančias žūtbūtines kovas ir pasidžiaugti sulaukiamu mūsų šalies ledo ritulio gerbėjų palaikymu.

Lengvo kelio šis sezonas N. Ališauskui nežadėjo nuo pat jo starto. Po savo pirmojo sezono „Dinamo“ gretose, vasarą gynėjui kontrakto pratęsimo ekipos vadovybė taip lengvai nežadėjo: 27-erių metų ledo ritulininkas antrus metus iš eilės dalyvavo peržiūroje, kurios metu jis turėjo užsitarnauti kontraktą Latvijos sostinės klube.

Nepaisant to, kad su šia užduotimi Lietuvos rinktinės narys susitvarkė sėkmingai, jau netrukus paaiškėjo, jog tai toli gražu nebuvo sunkiausias jam šį sezoną teksiantis išbandymas.

Rugsėjo antrąją Rygos „Dinamo“ pradėjo savo KHL lygos sezoną, tačiau N. Ališauskui dvikovą Jekaterinburge teko stebėti iš tribūnų. Aprangos užsivilti jam neteko ir vėliau sekusiuose mačuose, o savo progos laukimas lietuviui tikrai prailgo.

Sėkmingai startavusi Rygos komanda nesiryžo rotuoti gynybos grandies, o tai lėmė, kad per pirmuosius dešimt mačų sportininkui iš Lietuvos ant ledo teko praleisti kiek mažiau nei tris minutes.

Kiek vėliau prasidėjusi šešių pralaimėjimų serija bei byranti komandos gynyba privertė komandos trenerį Girtį Ankipaną prisiminti ir Lietuvos rinktinės narį, tačiau trys rungtynės iš šešiolikos galimų ir vos 12:35 min. ant ledo N. Ališausko tikrai netenkino, o žaidėjas neslepia, jog tuo metu buvo atsiradusių minčių ir apie komandos keitimą. Visgi, lietuvis išliko kantrus bei toliau sunkiai dirbo vildamasis gauti progų padėti komandai siekti atkrintamųjų varžybų.

Lietuvos ledo ritulio gerbėjų palaikymas man reiškia labai daug – malonu matyti tribūnuose lietuvius, o taip pat smagu su jais susitikti po rungtynių.
Nerijus Ališauskas

„Sezoną pradėjome gerai, todėl suprantama, jog treneriai sudėties nekeitė, bet kai prasidėjo pralaimėjimai, kantriai laukiau savo progos. Aišku, tuo metu buvo sunku, bet aš žinojau, kad galiu padėti komandai.

Nežaidžiant sunkiausiai buvo išlikti pozityviam. Svarsčiau apie galimybę keisti komandą, bet išlaukiau savo progos“, – nelengva sezono pradžios patirtimi su hockey.lt dalijosi žaidėjas.

Savojo šanso išlaukęs gynėjas jo švaistyti nebuvo nusiteikęs. Rungtynėse su „Admiral“ pirmą kartą sezone daugiau nei 15 minučių ant ledo pasirodęs gynėjas ne tik nepriekaištingai darbavosi gynyboje, padėjęs komandai išlaikyti „sausus“ vartus, tačiau įnešė gyvumo ir į komandos puolimą. Galiausiai, susitikimo pabaigoje varžovams pakeitus vartininką šeštuoju aikštės žaidėju, lietuvis įspūdingu metimu per visą aikštę pasiuntė ritulį į tuščius vartus bei perrašė šalies ledo ritulio istoriją tapdamas pirmuoju lietuviu pasižymėjusiu KHL pirmenybėse.

Prisimindamas šį momentą N. Ališauskas neslepia – tai buvo įsimintina akimirka, atnešusi daugybę teigiamų emocijų.

„Tai buvo pirmasis mano įvartis KHL lygoje, todėl man pačiam jis buvo svarbus ir įsimintinas. Tai tuo pačiu užtikrino ir mūsų pergalę, tad po rungtynių buvo labai geros emocijos“, – pirmąjį įvartį prisiminė gynėjas.

Nieko nestebino, kad po tokio sėkmingo mačo įgijęs daugiau pasitikėjimo mūsų šalies atstovas sulaukė ir daugiau progų, o savo žaidimu jis komandos treneriams net nekėlė minčių apie tai, jog jį reikėtų pasiųsti atgal į tribūnas.

Visą tai atspindėjo ir skaičiai: N. Ališauskas vieną po kito gerino savo asmeninius rekordus, o G. Ankipanui jis įrodė, kad jį ant ledo galima mesti ne tik tada, kai komandai reikia gintis neutralizuojant kiekybines mažumas.

Gavęs progų pasirodyti ant ledo ir realizuojant daugumos situacijas, gynėjas pademonstravo, jog juo pasitikėti galima ir kuriant įvarčius. Šį sezoną lietuvis jau pelnė du įvarčius ir atliko keturis rezultatyvius perdavimus, o jam būnant ant ledo „Dinamo“ žaidžiant lygiomis sudėtimis jau pelnė 20 įvarčių – tarp gynėjų tai antras geriausias rezultatas komandoje.

Tapęs aktyvesniu puolime, N. Ališauskas gynyboje neatsipalaidavo. Anaiptol, lietuvis ir toliau žaidžia kietai (47 jėgos veiksmai – antras geriausias rezultatas komandoje) bei pasiaukojamai (65 blokuoti metimai – antras geriausias rezultatas komandoje), o pastaruoju metu jau nebestebina tai, jog lietuviu pasitikima ir svarbiausiais mačų momentais.

Pats gynėjas neslepia, kad šis sezonas jam geresnis nei praėjęs, bet nuo sezono vertinimų jis norėtų susilaikyti iki sezono galo.

„Kol kas nenoriu vertinti savo metų, nes sezonas dar nesibaigė. Aišku, jis bet kokiu atveju bus geresnis, nei pernai. Mūsų tikslas yra atkrintamosios varžybos, todėl nuo sezono pradžios dirbame tam, kad tai pasiekti.“

Kaip ir lietuviui, geresnis sezonas nei pernai yra ir Rygos klubui. „Dinamo“ vis dar aktyviai kaunasi dėl vietos atkrintamosiose varžybose, o jų padėtis galėtų būti dar geresnė, jei ne du nemalonūs pralaimėjimai prieš lygos autsaiderius Minsko „Dinamo“ bei Bratislavos „Slovan“.

N. Ališauskas neslepia, jog šios nesėkmės gerokai nuvylė, tačiau pasidžiaugė, jog po jų buvo savaitės pertrauka, per kurią ekipa galėjo iš naujo susigrupuoti lemiamiems mūšiams.

„Žinoma, kad po tų dviejų pralaimėjimų buvome nusivylę. Dar kartą įsitikinome, kad šioje lygoje pergales galima pasiekti tik sunkiu darbu. Manau, kad mums išėjo į naudą, jog po tų pralaimėjimų buvo pertrauka.“

Iš karto po pertraukos rygiečiai pradėjo jau lemiamą atkrintamųjų varžybų medžioklę: patiesta Helsinkio „Jokerit“ komanda, o dabar jų laukia keturi lemiami mūšiai, iš kurių du – būtent su juos neseniai įveikusiomis ekipomis.

Nuo artimiausių varžovų „Dinamo“ skiria tik viena pergalė, tad kiekviena akistata dabar yra beprotiškai svarbi ir gali turėti lemiamą įtaką viltims patekti į atkrintamąsias varžybas. Dar puikesnį reginį žada ir tai, jog susitikimai bus žaidžiami Rygoje, o artimiausias mačas šį vakarą su bendravardžiais iš Minsko dar bus žaidžiamas ir įspūdingoje atmosferoje po atviru dangumi.

„Mes trokštame revanšo prieš šias komandas. Artimiausios rungtynės bus po atviru dangumi: tai šventė žiūrovams, bet mums tai „gyvenk arba mirk“ rungtynės. Prieš tai šioms komandoms įmušėme tik po vieną įvartį, todėl reikės surasti būdų, kaip pasižymėti daugiau. Aišku, sunkiai reikės dirbti ir gynyboje bei laimėti dvikovas“, – apie būsimus mačus kalbėjo N. Ališauskas.

Per lemiamus mačus „Dinamo“ ir N. Ališauskas neabejotinai sulauks palaikymo ir iš Lietuvos. Viso šio sezono metu šio klubo namų rungtynėse buvo galima matyti lietuviškos atributikos, o su į Rygą atvykusiais gerbėjais po rungtynių pabendrauti ir nusifotografuoti neatsisakantis Lietuvos rinktinės narys neslepia, jog jam itin malonu sulaukti tautiečių palaikymo.

„Lietuvos ledo ritulio gerbėjų palaikymas man reiškia labai daug – malonu matyti tribūnuose lietuvius, o taip pat smagu su jais susitikti po rungtynių.“

Artimiausias Rygos „Dinamo“ mačas KHL lygoje – jau šiandien 19:30 val. Rygoje prieš Minsko „Dinamo“.

Nerijus Ališauskas
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)