„Turiu prisipažinti, kad tai buvo vienas sudėtingiausių sprendimų šiandieniniame mano gyvenime. Daugybę dienų ir naktų svėriau visus už ir prieš, suvokiu didelę šio žingsnio atsakomybės svarbą.(...) Didelis žmonių entuziazmas ir palaikymas mane skatino vis rimčiau susimąstyti, ką aš galiu duoti savo tėvynei, jos žmonėms? Ką galiu padaryti, kad Lietuvos vardas būtų siejamas su šalimi, kurioje netoliaruojama didelė nelygybė, neteisybė, kurioje gerbiamas kiekvienas žmogus ir jo pažiūros, kurioje socialinis teisingumas yra pats svarbiausias, o kiekvienas gali augti, mokytis, tobulėti, kurti ir dirbti tikėdamasis solidarios kitų pagalbos.

Ką galiu duoti savo šaliai, kad tarptautinėje bendruomenėje jos tariamas vardas asociuotųsi su aukšta diplomatine kultūra, aktyviu tarptautiškumu, gebėjimu klausytis ir girdėti, kurioje klestėtų demokratija, kultūra, mokslas ir būtų gerbiamos visos žmogaus teisės “, – sakė V. P. Andriukaitis per Nacionalinėje M. Mažvydo bibliotekoje surengtą spaudos konferenciją sakė V. P. Andriukaitis.

Jis teigė, kad jo rinkiminė kampanija bus labai trumpa, truks - vos pusantro mėnesio, nes jis yra saistomas darbo Europos Komisijoje.

„Turiu pabaigti svarbius darbus, nes esu atsakingas už labai sudėtingas ir rimtas sritis – sveikatą ir maisto saugą. Bet pažadu, per šį trumpą laikotarpį esu pasiruošęs pasimatyti, diskutuoti, susitikti su kiekvienu iš Jūsų“, – kalbėjo V. P. Andriukaitis.

Andriukaitis - kairysis kandidatas

Pretendentas save apibrėžė kaip kairiųjų pažiūrų kandidatą ir kairiųjų pažiūrų politikų vertybių tesėją.

„Atsakomybių prieš žmones yra versmė, iš kurios savo tautines ir socialines idėjas sėmė daktaras Jonas Basanavičius, daktaras Vincas Kudirka, daktaras Kazys Grinius ir kiti Lietuvos gydytojai, Lietuvos statytojai ir gynėjai. Kairioji, pažangioji Lietuvos visuomenės dalis su Steponu Kairiu priešakyje nuolat gynė socialinį teisingumą, užstodami ypač tuos, kurie patys apsiginti dažnai negali, o tokių šiandien Lietuvoje yra daug.

Kairiosios pažiūros man padėjo geriau suprasti iš savo darbo gyvenančių žmonių rūpesčius, pratęsti šią didžią tradiciją, prižiūrėti, puoselėti visuomenės ir valstybės galias, gydyti negalias yra svarbiausias mano siekis ir tikroji mano gyvenimo misija. Nuo Gulago tremtinio iki Europos komisijos nario išties – netrumpas kelias žmogaus gyvenime, kurį pavyko įveikti, tikiu, kad tai dar ne viskas“, – kalbėjo V. P. Andriukaitis.

67 m. V. P. Andriukaitis šiuo metu dirba Briuselyje, jis eina už sveikatą ir maisto saugą atsakingo Europos komisaro pareigas.

Jis yra buvęs sveikatos apsaugos ministru, Seimo nariu. Į prezidentus V. P. Andriukaitis kandidatavo ir 1997 m. ir 2002 m.

Kaip rašė BNS, pernai V. P. Andriukaitis teigė, kad dalyvavimą nacionaliniuose rinkimuose eurokomisarai turi suderinti su Europos Komisijos vadovu Jeanu Claude'u Junckeriu (Žanu Klodu Junkeriu).

Pasak V. P. Andriukaičio, jis gavo Europos Komisijos vadovo leidimą dalyvauti prezidento rinkimuose, todėl nuo balandžio 1-osios oficialiai išeina atostogų.