62000 kv. metrų ploto prekybos centre įsikurs daugiau nei 150 outlet tipo parduotuvių, 30 restoranų ir kavinių, kino teatras.

Įsikurs tarp miegamųjų rajonų

„Vilniečiams vieta, kur atsiras prekybos centras, puikiai žinoma. Jei pažiūrėtume į bendrą Vilniaus planą, jis įsikurs šalia Vakarinio aplinkkelio, Pilaitės prospekte, netoli Valstybės saugumo departamento“, – apie naujo prekybos centro vietą kalbėjo nuomos vadovas Andrius Razmus.

Bendrovė svarstė kelis variantus, kur galėtų iškilti naujasis prekybos centras, – kitus komercinius sklypus palei Vakarinį aplinkkelį, erdvę prie oro uosto, tačiau galiausia pasirinko šį sklypą. Leidimas statybai gautas 2018 m. gruodį.
Vilnius Outlet

„Visi prekybos centrai Vilniuje įsikūrę vienoje miesto dalyje, telkiasi centre ar aplink centrą. O visi tyrimai rodo, kad žmonės apsiperka ten, kur lengviausia ir patogiausia privažiuoti pagal laiką, o ne kilometrus. Tai Vakarinio aplinkkelio pralaidumas tikrai didelis“, – teigia „Ogmios“ marketingo vadovas Edgaras Valickas.

Jis nesutinka, kad dėl naujojo prekybos centro gali susidaryti spūstys, mat jis dirbs nuo 10 val., kai kamščiai jau būna pasibaigę, iki 22 val., pramogų zona – iki 24 val.

Taip pat šioje vietoje neturėtų kaip nors reikšmingai pasikeisti pats eismas.

„Atsiras keletas papildomų eismo juostų nusukti į prekybos centrą, šalia esanti vietinės reikšmės gatvė bus tvarkoma“, – sako A. Razmus.

Čia bus įrengta 1760 automobilių stovėjimo aikštelė, dalis jos bus skirta „Statyk ir važiuok“ sistemai, taigi užmiesčio gyventojai galės palikti automobilius čia ir į miesto centrą keliauti viešuoju transportu.

Orientuojasi į vidutinių pajamų šeimas

Pas prekybos centras veikiausia vadinsis „Vilnius Outlet“, tačiau pašnekovai pažymi, kad dėl to dar galutinai nenuspręsta.

A. Razmus teigia, kad ant pastato nepamatysime didelių iškabų, siekiama, kad pastatas būtų vizualiai švarus, o prekybos centras taptų ne tik apsipirkimo, bet ir laisvalaikio praleidimo vieta.
Vilnius Outlet

„Norime įrengti daug žaliųjų-viešųjų zonų, kurios bus skirtos aplinkinių rajonų gyventojams. Čia bus vaikų žaidimų aikštelių, fontanų, terasų, nuo pastato fasado iki automobilių aikštelės bus kokių 50-60 metrų, o visas užželdinimas – laiptuotas, kad nuo prekybos centro nesimatytų automobilių“, – sakė jis.

„Ogmios“ pagrindinis tikslas, kad žmonės čia atvažiuotų praleisti laiko, o ne tik apsipirkti, todėl prekybos centre bus įrengtos būrelių vaikams erdvės, atsiras šokių studija ir kiti užsiėmimai.

Siekiama, kad centras būtų patrauklus šeimoms, vidutinių pajamų lietuviams.

Žada patrauklias kainas

Cokoliniame aukšte įsikurs beveik 5000 kv. metrų ploto „Hyper Rimi“, vaistinė, kelios namų apyvokos prekių parduotuvės.

„Šalia bus požeminis parkingas tam, kad pirkėjas, norintis nusipirkti tik maisto, patogiau atvažiuotų, pasistatytų automobilį šalia parduotuvės, paimtų duonos, pieno ir dešros ir išvažiuotų“, – sako A. Razmus teigdamas, kad prekybos centras bus suplanuotas taip, kad žmonės nebus verčiami eiti per kitas avalynės, drabužių parduotuves.

Pirmas aukštas bus skirtas prekybai, būtent čia įsikurs išparduotuvės.

„Čia bus visi žinomi ženklai „Geox“, „Guess“, „Salamander“ ir visi kiti, tik tai bus išparduotuvės. Vadinasi, kad nuolaidos visą laiką sieks 30-70 proc., tačiau tai gal bus praeitų metų kolekcija, nebūtinai nauja, be to, galbūt ne visą laiką savo dydį rasite. Tačiau kainos garantija – mūsų pažadas“, – sako E. Valickas.
Vilnius Outlet

Antrame aukšte įsikurs 25 tūkst. kv. metrų ploto pramogų zona, kur bus sporto klubas „Lemon Gym“, kino teatras, būreliai vaikams ir restoranų bei kavinių erdvė.

Prekybos centras turėtų duris atverti 2020 m. paskutinį ketvirtį arba 2021 m. pirmą ketvirtį.

Statybų darbai sklype jau pradėti, šiuo metu vykdomi lauko inžinerijos darbai.

Iš viso ketinama investuoti apie 75 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (308)