Mintis, kad galbūt palikote įjungtą lygintuvą, dar, atrodytų, pusė bėdos. Kur kas blogiau, jei netikėtai suvokiate, kad po akimirkos apsišlapinsite...

Kodėl atrodo, kad kyla noras šlapintis?

Kaip sako Niujorke dirbanti ginekologė Alyssa Dweck, priežastys, dėl kurių artėjant prie orgazmo užeina noras skuosti į tualetą, gali būti labai įvairios. Kuri iš jų dažniausia? Vargu ar nustebsite, tačiau priminimo, kad, prieš užsiimant seksu, dėl visa ko vertėtų nusišlapinti, geriau neignoruoti, rašoma portale „Women‘s Health“.

A. Dweck aiškina, kad spaudžiant šlapimo pūslę, nesvarbu, ar spaudimą sukeltų įterpiamas penis, ar kokia nors atitinkama poza, kurią panorote išbandyti, gali susidaryti įspūdis, kad tuoj tuoj imsite šlapintis.

Vardydama priežastis, A. Dweck pamini ir vaginos sausumą, taip pat jautrumą lubrikantui arba prezervatyvui, galintį sukelti srities aplink šlaplę sudirgimą ir patinimą.

Jei norite išsiaiškinti, kuri iš visų galimų priežasčių yra tikroji, A. Dweck rekomenduoja eliminuoti visus potencialius dirgiklius, o vėliau pamėginti vėl juos panaudoti (tik ne visus iš karto, o po vieną) ir stebėti, ar simptomai kartojasi. (Beje, prezervatyvo atsisakyti visgi nederėtų: tiesiog pabandykite paeksperimentuoti su kitų gamintojų siūloma produkcija.)

Dėl kylančio noro šlapintis gali būti kalti ir silpni dubens dugno (dar vadinamo dubens diafragma) raumenys (galbūt pamiršote Kegelio pratimus?). JAV nacionalinio sveikatos instituto (NIH) duomenimis, dubens dugno keliamų problemų patiria beveik ketvirtadalis amerikiečių moterų. Šie nesklandumai paprastai priveda prie šlapimo nelaikymo, bendro pobūdžio diskomforto ir būtinybės vengti aktyvios veiklos.

Ar noras šlapintis realus, ar tai yra ženklas, kad artėja orgazmas?

Tikra tiesa, kad jausmas, labai primenantis norą šlapintis, gali apimti ir visiškai priartėjus prie orgazmo, todėl, užuot viską metus ir dūmus į tualetą, kartais verta pabandyti šiek tiek palaukti (tik, žinoma, jei nejaučiama skausmo).

Dar verta užsiminti apie moterų ejakuliaciją. Kaip rodo tyrimai 10–54 proc. moterų lytinio pasitenkinimo akimirką patiria ejakuliaciją. Tada ištrykšta skaidraus skysčio čiurkšlė, todėl šį reiškinį net labai lengvai galima palaikyti šlapinimusi. Ar tas skystis – šlapimas?

„Kai kuriems atrodo, kad tai šlapimas, tačiau kiti teigia, kad cheminė skysčio sudėtis skiriasi nuo šlapimo“, – sako A. Dweck.

Taigi, net mokslininkų nuomonės šiuo klausimu skiriasi. Vieni specialistai mano, kad skysčio šaltinis – Skeno liaukos (šalia šlaplės angos atsiveriančios nedidelės liaukos), o kiti teigia, kad tai tiesiog šlapimas. Esama ir tokių, kurie tvirtina, kad tai – ir viena, ir kita. Šiuo klausimu, kaip matyti, vis dar diskutuojama.

Ką daryti pajutus norą šlapintis intymioje situacijoje?

Pirmiausia, kitą kartą nepamirškite nusišlapinti iš anksto. Šiaip jau kilusį norą galima pamėginti pralaukti – prakentėti. Tačiau jei noras nepraeina, teks padaryti pertraukėlę ir miegamojo malonumus trumpam nutraukti.

Visgi jei manote, kad dėl prispiriančio noro kalta kai kurioms moterims būdinga ejakuliacija, galite pamėginti sukurti tokią situaciją, kurioje nebūtų aišku, kas įvyko, ir nekiltų jokių bereikalingų klausimų. Kai kurios moterys, anot A. Dweck, norėdamos užmaskuoti šį reiškinį, sekso žaidimams pasirenka dušą arba vonią.

Nors ejakuliaciją patiria ne visos, jos siekti gali būti verta. Kaip? Pasitelkite sekso žaisliukų, skirtų G taškui stimuliuoti (tikimybė, kad labai sudrėksite, tikrai padidės). O gal vertėtų išmėginti kitą pozą? Seksologė Alex Robboy, atsakydama į leidinio „Women‘s Health“ klausimus, užsiminė, kad idealiausia padėtis ejakuliacijai patirti yra tokia, kai moteris atsiduria viršuje.

Ar verta susirūpinti sveikata, jei seksą visada tenka nutraukti dėl noro šlapintis?

Jei visada, kai užsiimate seksu, kyla noras šlapintis (arba pastebėjote, kad kartkartėmis nesulaikote šlapimo), tikrai gali būti, kad susidūrėte su kokia nors sveikatos problema, pvz., šlapimo takų infekcija.

A. Dweck perspėja, kad noro šlapinti stiprumas, dažnis, šlapinantis patiriamas deginantis jausmas, taip pat užsiimant seksu patiriamų nemalonių simptomų suintensyvėjimas yra šlapimo takų infekcijos požymiai. Jei ėmėte karščiuoti, šlapime pastebėjote kraujo, suėmė nugaros skausmas, atsirado nemalonus kvapas, ėmė purtyti drebulys, tikrai turėtumėte kreiptis į gydytoją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)