Anot ministro patarėjos Vytautės Šmaižytės, centras bus tarpininkas tarp rinkos dalyvių ir susisiekimo sektoriaus įmonių.

„Šis centras ieškos inovatyvių sprendimų, kadangi inovacijos yra tai, kas keičia sektoriaus gyvenimą. O susisiekimo sektorius inovacijoms yra išskirtinai imlus“, – BNS teigė V. Šmaižytė.

Transporto inovacijų centras įregistruotas vasario 8 dieną, rodo Registrų centro duomenys. Jam vadovaus iki šiol „Lietuvos geležinkeliuose“ inovacijų projektų vadove dirbusi Monika Poškutė.

„Technologijų ir inovacijų įmonės ganėtinai sparčiai bėga į priekį ir šios Susisiekimo ministerijos įmonės tiesiog nespėja su ta sparta. Tai, kas mums naujiena, jiems yra kasdienybė. Nuspręsta, kad reikia atiduoti inovacijų valdymą į vienas rankas, kad būtų užsiimama jų paieška, siūlymu jas įsidiegti ir tuo pačiu bandyti transformuoti susisiekimo sektorių“, – BNS sakė naujojo centro vadovė.

„Mano darbas bus rinkti problematiką iš dalininkų įstaigų, nustatyti, kur jiems šiuo metu skauda ir rasti sprendimus rinkoje. Ir tuo pačiu nepamesti pulso, kur šiuo metu inovacijos pagal jų veiklos sritį“, – pridūrė ji.

Anot jos, centras kol kas įregistruotas „Lietuvos geležinkelių“ pastate, tačiau jam bus ieškoma naujų patalpų bei darbuotojų.

Memorandumą penktadienį pasirašys susisiekimo ministras Rokas Masiulis, „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška, Lietuvos pašto vadovė Asta Sungailienė ir „Kelių priežiūros“ vadovas Darius Aleknavičius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)