Nelaimė įvyko maždaug už 20 km nuo sostinės Skopjės. Autobusu važiavo apie 50 žmonių.

Naujienų agentūrai AFP ministras Venkas Filipčė sakė, kad „žuvusiųjų skaičius gali padidėti, nes yra operuojama žmonių, kurių būklė – kritinė“.

„Žuvo 13 žmonių, – žurnalistams pranešė V. Filipčė. – Daugiau kaip 30 yra sužeisti.“

Skopjės pagrindinės ligoninės greitosios pagalbos centro vedėjas Iliras Asanis savo ruožtu sakė vietos žiniasklaidai, kad mažiausiai „penki žmonės, įskaitant vieną nėščiąją, yra sunkiai sužeisti“.

Prokuratūra pradėjo tyrimą dėl avarijos, įvykusios, „kai bendrovės „Durmo Tours“ autobusas... pramušė užtvarą kitoje automagistralės pusėje, tuomet nuslydo nuo kelio ir apvirto netoli Laskarcių miestelio“.

Važiuodamas namo į Tetovo miestą 42 metų Festimas Rušanis pamatė apvirtusį autobusą.

„Nedelsdamas iškviečiau greitąją pagalbą ir policiją. Kartu su kaimynais padėjau trims žmonėms išlipti iš autobuso. Tačiau kitus traukti iš pradžių buvo labai sunku – jie visi buvo įstrigę po autobusu“, – vyras pasakojo AFP.

„Viena mergina, jauna moteris buvo gyva, kai mėginom jai padėti. Ji buvo įstrigusi... prarado kojas, bet tebekvėpavo. Ji ten mirė. Tai labai sukrečiama“, – pridūrė įvykio liudininkas.

Ministras pirmininkas Zoranas Zajevas sakė, kad „jokie žodžiai negali paguosti dėl didžiulės eismo avarijos, per kurią žuvo daug mūsų piliečių“.

„Užjaučiame artimuosius dėl jų netekties. Mobilizuosime visus pajėgumus, kad padėtume kiekvienam, kurio gyvybei iškilęs pavojus arba kuris yra sužeistas, siekiant kuo greičiau suteikti būtiną pagalbą ir sugrąžinti juos pas savo mylimus žmones“, – rašoma vyriausybės vadovo „Facebook“ žinutėje.

Nuo antradienio Makedonija yra oficialiai persivadinusi Šiaurės Makedonija pagal istorinį susitarimą su kaimynine Graikija.