Nuosavybės teisė į šias pinigines lėšas ribojama nuo 2017 m. pradžios, siekiant užtikrinti galimą turto konfiskavimą ir išplėstinį turto konfiskavimą.

„Baudžiamoji byla apygardos teisme dar neišnagrinėta. E. Masiuliui yra pareikšti kaltinimai dėl neteisėto praturtėjimo, todėl, siekiant užtikrinti galimą turto konfiskavimą, tokios priemonės taikymas pateisinamas. Šiuo atveju teisėjų kolegija, vadovaudamasi Baudžiamojo proceso kodeksu, kitokio sprendimo priimti ir negali“, - aiškina skundą nagrinėjusios teisėjų kolegijos pirmininkas Valdimaras Bavėjanas.

Teisėjų kolegijos nuomone, nors nuosavybės teisės apribojimas trunka jau ilgą laiką, atsižvelgiant į suformuluotų kaltinimų sunkumą, bylos apimtį, konfiskuotų lėšų dydį, taikoma procesinė prievartos priemonė nepažeidžia proporcingumo principo.

Kaltinamajam E. Masiuliui priklausančios piniginės lėšos, į kurias laikinai apribota kaltinamojo nuosavybės teisė, yra galimai baudžiamojo įstatymo uždraustų veikų rezultatas. Iš E. Masiuliui pareikštų kaltinimų matyti, kad šios piniginės lėšos galėjo būti gautos jam darant nusikalstamas veikas: daugiau kaip 100 tūkstančių eurų priimti kaip kyšis, o likę kratos metu paimti grynieji pinigai galimai gauti iš nenustatytų pajamų šaltinių, nedeklaruoti, nepatvirtinti dokumentais ir galimai nėra iš teisės aktais neuždraustos veiklos gautos teisėtos pajamos.

E. Masiulio nuosavybės teisė į pinigines lėšas (242 410 eurų, 130 Jungtinės Karalystės svarų sterlingų ir 1 600 JAV dolerių), kurios buvo rastos ir paimtos 2016 m. gegužės 12 d. kratos metu E. Masiulio gyvenamojoje vietoje, ribojama nuo 2017 m. pradžios, siekiant užtikrinti galimą turto konfiskavimą bei išplėstinį turto konfiskavimą.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis įsigalioja jos priėmimo dieną ir yra neskundžiama.