Kaltinamajam teismas jau anksčiau buvo uždraudęs prie nukentėjusiojo artintis, todėl jis kaltinamas ir vengimu atlikti teismo skirtą baudžiamojo poveikio priemonę.

Praėjusių metų lapkričio 3 dieną į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinęs susijaudinęs R. R. tėvas paprašė pagalbos – į jo namus braunasi ir grasina nužudyti sūnus. Garbaus amžiaus vyras nuo R. R. anksčiau jau yra nukentėjęs, pastarasis už smurtą prieš tėvą buvo teistas, jam teismo sprendimu uždrausta lankytis tėvų namuose, ieškoti ryšių su nukentėjusiuoju. Išsigandęs senukas išlipo per langą, nubėgo pas kaimyną ir iškvietė policiją. Atvažiavę pareigūnai rado neblaivų R. R. tėvo namuose ir sulaikė.

Nors dėl vengimo atlikti teismo skirtą baudžiamojo poveikio priemonę R. R. atžvilgiu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, lapkričio 14-osios naktį jis vėl atėjo į tėvų namus ir ėmė reikalauti įleisti į vidų, duoti jam cigarečių, praneša Generalinė prokuratūra.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kaltinamasis galimai išlaužė namo lauko duris, įsibrovė į vidų, ėmė tėvui grasinti susidorojimu ir jį sumušė, pastarasis net prarado sąmonę. Sūnui pasišalinus, nukentėjusysis iškvietė policiją. Pareigūnai R. R. surado jau grįžusį į toje pačioje gatvėje esančius savo namus, jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Pasvalio rajono policijos komisariato pareigūnai, o jiems vadovavo Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroras M. Jurkėnas.

Prokuroro teigimu, atliekant šį ikiteisminį tyrimą buvo imtasi priemonių nukentėjusiojo saugumo užtikrinimui. Prokuroro prašymu teismas R. R. skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą, teismo proceso jis laukia areštinėje. „Labai gaila, kad garbaus amžiaus žmogui vietoje ramios senatvės tenka gyventi baimėje, bijant savo paties sūnaus“, – apgailestavo M. Jurkėnas.

Byla perduota nagrinėti Panevėžio apylinkės teismo Pasvalio rūmams.