Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis teigia, kad Vyriausybė toliau tęs užsibrėžtus darbus.

„Visų pirma, Seimui siūlome svarstyti įstatymų projektus, kuriuose numatyta didinti konkurenciją ir mažinti maisto produktų kainas. Labai svarbu užtikrinti mūsų piliečių teises, tad teikiami teisės aktai, susiję su pasirengimu Jungtinės Karalystės išstojimui iš Europos Sąjungos. Didelis dėmesys skiriamas Vyriausybės programos nuostatas įgyvendinantiems įstatymų projektams. Tikimės, kad Seimas įsiklausys į argumentuotus pasiūlymus“, - pranešime cituojamas premjeras.

Kaip teigiama pranešime, Vyriausybė taip pat teiks įstatymų projektus, susijusius su Europos Sąjungos teisės aktų perkėlimu ar įgyvendinimu. Seimui siūlomi svarstyti ir kiti Vyriausybės pateikti ar rengiami įstatymų, kuriais įgyvendinami Konstitucinio Teismo nutarimai, Valstybės kontrolės rekomendacijos, sprendžiamos iškilusios taikymo problemos, projektai.

Kaip ELTA jau skelbė, Vyriausybė pernai pritarė vadinamajam kainų mažinimo planui. Jo įgyvendinimui ministerijoms buvo pavesta atlikti tam tikras užduotis. Tarp ministerijų planuojamų pokyčių - konkurencinės aplinkos gerinimas, administracinės naštos verslui mažinimas, vadinamųjų vaučerių sistema ir kiti.