„Ponas Karbauskis yra ne kartą įvardijęs, kad jis saugo savo šeimos gyvenimą, jos privatumą. Lygiai taip pat ir aš myliu savo šeimą, ir ją saugau, ir aš tikiuosi, kad nei vienam politikui, Seimo nariui Lietuvoje ateityje nereikės susidurti su tokia situacija, kai jis dėl savo atliekamo darbo, dėl savo išsakyto požiūrio patiria spaudimą ne pats, bet spaudimą patiria jo žmona ir kiti artimieji“, – sakė M. Puidokas.

Pasak jo, tai yra netoleruotina situacija, nes jie nėra vieši asmenys.

„Aš tikrai norėčiau, kad rinkiminėje kovoje būtų pasitelkiama ne kito asmens menkinimas, bauginimas arba kažkokios juodosios technologijos, bet kovotų vizija Lietuvai, kaip keisti mūsų šalies vidaus arba užsienio politiką tam, kad ji būtų kuo efektyvesnė ir kuo geriau būtų atstovaujama mūsų šalies žmonėms“, – kalbėjo M. Puidokas.

Pasak jo, dėl susirašinėjimo turinio paviešinimo ponas Karbauskis niekada nesikreipė nei į jį, nei į jo žmoną, nei į kitus artimuosius, su kuriais, pasak M. Puidoko, kontaktavo jis ir keli kiti jo aplinkos žmonės.

Parlamentaras taip pat patikino, kad kontaktai vyko Seimo nario, o ne jo artimųjų iniciatyva.

„Iš pono Karbauskio pusės buvo daugiau negu trys skambučiai vasario 1 d., vėliau buvo (skambučių) jau ne iš jo, bet iš kitų asmenų, vėliau buvo sms žinutės. Visa iniciatyva buvo iš pono Karbauskio pusės. Nei vienas mano artimas žmogus jo netrukdė“, – sakė M. Puidokas.

Pasak jo, paskutinį kartą žinutėmis su jo žmona bandyta susisiekti šį savaitgalį – vasario 10 d.
Parlamentaras neplanuoja kreiptis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, kad ji įvertintų R. Karbauskio pareiškimus dėl jo sveikatos.

„Nenorėčiau nusileisti į tą patį buitinį lygį, Lietuva yra demokratinė valstybė, mes vis dar turime šiems klausimams išspręsti gydytojus, ir tikrai yra netoleruotina praktika, kai kolegos Seimo nariai, šiuo atveju ponas Karbauskis, ponia Širinskienė imasi vertinti kitų Seimo narių, šiuo atveju mano, sveikatą, adekvatumą ir galimybes atstovauti rinkėjams, Lietuvai užsienio delegacijose. Tai primena gūdžius sovietinius laikus, kada, jeigu žmogus turi kitą nuomonę, jis tau nepatinka kaip oponentas, tu renkiesi ne diskutuoti ir kovoti argumentais, bet, kai faktų nerandi, stengiesi pasitelkti tokius dalykus. Norėčiau būti aukščiau tų dalykų“, – sakė M. Puidokas.

Puidokas: man tai – jautri tema

Į prezidentus kandidatuojantis politikas tvirtino neturėjęs problemų su psichikos sveikata ir nėra kreipęsis pagalbos dėl to.

„Niekada savo gyvenime nesu turėjęs problemų su psichikos sveikata, nesu lankęsis pas tokios srities gydytojus arba kreipęsis dėl pagalbos“, – sakė M. Puidokas.

Jis teigė, kad ši tema jam yra jautri ir skausminga, nes jo artimoje aplinkoje buvo žmonių, kurie nukentėjo nuo tarybinio režimo.

„Aš gyvenime turiu žmonių, kurie yra labai stipriai nukentėję nuo tarybinio režimo, nes jie bendravo su žmonėmis iš Amerikos, ir jiems buvo taikytas priverstinis gydymas, jie buvo tarybinės sistemos aukos. Dėl to tai man yra labai jautri ir skausminga tema“, – sakė M. Puidokas.

Karbauskis prašo paviešinti įrašus

LVŽS pirmininkas R. Karbauskis trečiadienio rytą išplatino viešą kreipimąsi į M. Puidoką, kuriuo prašo jį tarpininkauti gaunant leidimą iš jo šeimos narės, kad galėtų paviešinti susirašinėjimą.

„Seimo narys Mindaugas Puidokas interviu „Lietuvos ryto“ televizijai pateikė melagingą informaciją, neva aš dariau spaudimą ir netgi grasinau Mindaugo Puidoko šeimai! Visos mano ir Mindaugo Puidoko giminaitės rašytos žinutės yra išsaugotos mano telefone, todėl raginu Mindaugą Puidoką paprašyti jos leidimo viešai paskelbti mūsų susirašinėjimą, kad visuomenė įsitikintų, jog Seimo nario Mindaugo Puidoko teiginiai mano atžvilgiu yra visiškai neteisingi. Susirašinėjimo turinys parodys, jog mano susirūpinimas Mindaugo Puidoko savijauta suprantamas ir mano pašnekovei, kurios profesija yra gydytoja. Pastebiu, jog melas tapo pagrindine Seimo nario Mindaugo Puidoko naujo įvaizdžio formavimo priemone“, – rašė R. Karbauskis.