Ištrauka iš laidos:

Turbūt galima drąsiai sakyti, kad Lietuvos vadovų šeimos etalonas yra Alma ir Valdas Adamkai. Tik 67 metai kartu. 67! Jų santuoka jau pati galėjo išeiti į pensiją. Bet niekur ji neišeis. Puiki pirmoji ponia ir kokybės kartelė, kurią bus sunku peršokti įpėdiniams.

Politikų šeimas Lietuvoje apskritai galima skirstyti į kelias kategorijos: pora, kur abu politikai – Ačai, Glaveckai, o Pinskai čia netinka, nes ir politikė, ir šeimos galva ten viena.

Power couples arba lietuviškieji Underwoodai. Čia tiktų dabar jau eksais lyg ir tapę Viktoras Uspaskichas ir Jolanta Blažytė. Daug kam atrodė, kad Viktoras yra baisiai geras verslininkas. Dabar paaiškėjo, kad Jolanta yra dar geresnė. Ir be reikalo į politiką nelenda. Arba Austėja ir Gabrielius Landsbergiai. Daug kam atrodė, kad Gabrielius yra labai geras Landsbergis. Dabar paaiškėjo, kad Austėja yra dar geresnė. Ir be reikalo į politiką nelenda.
V. ir J. Uspaskichai
Toliau poros, kur antroji politiko pusė tiesiog kursto šeimos židinį ir artėjant rinkimams pradeda dalinti sacharininius interviu apie moters vietą ir nepaprastai sunkų ir atsakingą vyro darbą. Tokios nenusivylusios namų šeimininkės. Janina Butkevičienė būtų geriausias pavyzdys.
Algirdas Butkevičius su žmona Janina
Politikai ir jų meilužės. Čia jau silpni esam, reikia pripažinti. Kiek tauta nuvaryta, jeigu turime pripažinti, kad per trisdešimt metų turėjome vienintelę normalią rimto valdžios žmogaus meilužę Kristiną Brazauskienę. Ten tarp jų buvo draugystė. Ir ne šiaip draugystė, o draugystė su privalumais. O tie privalumai buvo „Draugystė“. Viešbutis.
Kristina Brazauskienė ir Algirdas Brazauskas
Poros, kur antroji pusė tikrai nepadeda savo sutuoktiniui. Laima Paksienė, jos Merkinės piramidė ir Rolando „žmonos nemušu, negirtauju, nes dabar adventas“.
Laima Paksienė ir Rolandas Paksas

Arba Agnė Zuokienė ir jos legendinė frazė apie maišytus vaikus. O ir apskritai, Zuokas, turbūt, vienintelis politikas, kuris nesuka galvos dėl to, kad žmona pasuko į kairę. Ai, vis tiek sugrįš. Ir tiesa. Pabuvo socdemuose ir dabar vėl su savo vyru eina į rinkimus.

O ką reiškia būti politikės vyru? Dažniausiai nieko.
Agnės Širinskienės vyras Arvydas nelabai domisi politika, į žmonos reikalus nesikiša. Remontuoja automobilius, gyvena kukliai ir sako, kad taip gyvena tie, kurie nevagia. Suprask, tie, kurie gyvena kitaip – vagys.
Loreta Graužinienė, Julius Graužinis

Julius Graužinis paklaustas, ar džiaugėsi, kai Loretą paskyrė Seimo pirmininke, atsakė, kad geriau jau paklaustų ar jis ją matė.

Buvusios Seimo pirmininkės Degutienės vyras Gediminas primaišė jai į medų šaukštą degučio, nes viešai pažeidė Algirdo Butkevičiaus garbę bei orumą, pasakęs, kad Butkevičius yra ne vyras, ne politikas, ne lyderis ir ne vedlys. Tris iš keturių pataikė, vieną kartą suklydo ir buvo nubaustas.
Gediminas Degutis ir Irena Degutienė

Įdomiausias turbūt yra Seimo vicepirmininkės Rimos Baškienės antrasis pusius tautodailininkas Raimondas. Anksčiau jis drožė velnius, o žmonai tapus politike pradėjo drožti skandalingus politikus. Tai nepakeitė profilio. Žmonos dar nėra drožęs, nes sakė, kad dar nepakankamai skandalinga ir droš, kai prisidirbs.

Nėra drožęs ir Ramūno Karbauskio. Čia, matyt, yra nerašytas Baškių šeimos susitarimas – Ramūno nedrožiam. Dėl šventos ramybės.

Toliau aptarkime šių dienų valdžios vyrų žmonas: Silviją Skvernelę, Ireną Pranckietienę ir Liną Karbauskienę.

Su Silvija viskas paprasta, visur pabrėžiama namų židinio kurstytojos kategorija. Viešumoje susilaukia mažai dėmesio, nes retas kuris ją atpažįsta. Ji ne politikė ir ne premjerienė. Gajus mitas, kad Silvija su Sauliumi susipažino banke. Nes kas nesvajojo apie tokią meilės istoriją – ateini į banką paskolos, išeini su numeriu būsimos žmonos.

O jei rimtai, tai tarp Silvijos ir Sauliaus susidėliojo graži meilės istorija ir dabar ji yra, kaip pati sako, paprasta žmona, o ne premjerienė. Negana to, bet dar ir labai svarbi patarėja.

Svarbi patarėja... Skirmantas Malinauskas verkia kamputyje. Ar vėl koliojasi su Rita Miliūte feisbuke. Taip ir gyvenam.

Toliau Irena Pranckietienė. Ją galime priskirti prie darančių savo karjerą antrųjų pusių. Irena – mokslininkė, augalų mitybos ekspertė, docentė. Trąšos, dirvožemis ir visa kita. Čia tas atvejis, kai vyras taip susidomėjo žmonos karjera, kad irgi nuėjo dirbti su mėšlu.
Viktoras Pranckietis su žmona

Šiaip mes visi turėtume pasakyti didelį „ačiū“ už jos atliekamą darbą. Kai jos vyras ką nors lepteli, kad net kąsnis iš burnos gali iškristi, tai ponia Irena yra tas žmogus, kuris rūpinasi, kad mes tą kąsnį turėtume.

Jei Sauliaus ir Viktoro žmonos nesirodo viešumoje, tai Ramūno žmona Lina Karbauskienė nesirodo net Lietuvoje. Žinom, kad gyvena Ispanijoje ir labai mėgsta važinėtis dviračiu. „Mūsų šeimai yra viskas gerai“, – prieš dvejus metus turbūt paskutiniame viešame interviu sakė ponia Karbauskienė. Kur nebus gerai, kai nereikia gyventi su Karbauskiu.
Ramūnas Karbauskis ir Lina Karbauskienė

Na, o viena iš moterų, kuri turi nemažai šansų tapti pirmąja Lietuvos ponia – Diana Nausėdienė. Susipažinimo ir meilės istorija – verta saldžios gražios romantinės komedijos su „IMDb“ įvertinimu 6,3.

Susipažino – vestuvėse. Tada Gitanas nužiūrėjo dailią panelę, kuri atėjo į šventę su kitu kavalierium. Buvo naglas akiplėša ir nusikabino. Pasikvietė nukeliauti į Palangą. Ir vietoj to, kad eitų į „Laukinių vakarų salūną“, cituoju Gitaną: „Šnekėjome, nepatikėsit apie ką, – apie abstraktų ir konkretų darbą, politekonominę temą. Dabar mano žmona man sako: „Tai buvo lemiamas pokalbis, kuomet tu mane perlaužei.“

Nu, čia, žinokit, neįsivaizduoju, kaip galima swipint į dešinę pamačius tokį bičą „Tindery“. Ekonomistas. Labai mėgstu Hayeką nevirškinu Keyneso. Merginos – parašykit.
Gitanas Nausėda ir  Diana Nausėdienė

Aišku, tik specifinė mergina ir sutinka. Diana pati sako „paprastai vyrai merginoms žada aukso kalnus, o Gitanas paklausė, ar aš pasiryšiu su juo kartu visą gyvenimą vargą vargti. Kaip čia atsisakysi tokio gero pasiūlymo. Aišku, kad sutikau“.

Na, ir dar svarbi ir įdomi ponia, kuri gal netaps Lietuvos pirmąja, bet paminėti vis tiek svarbu. Oksana Juozaitienė. Antroji Arvydo Juozaičio žmona, su kuria jis... Ar kuriam ji augina du vaikus.

Meilės istorija irgi įdomi. Jai 42, jam 62. Ji iš Baltarusijos, jis nacionalistas.

Ponia Oksana pasakoja – pažinties pradžioje Arvydas sakė: turi žinoti, kad pirmiausia man yra Lietuva. Ir jei ji pareikalaus aukų, tai jos ir bus sudėtos. Irgi geras „Tinderio“ profilis – visada turiu kitą, kuri man bus pirmoje vietoje. Pamoka – merginos, atidžiau peržiūrėkite, ką pasirašo vaikinai po savo nuotrauka.