Gausesnio, ilgiau trunkančio sniego tikimasi šalies rytuose, o ir temperatūra čia neskubės kilti, tik vakare persisvers per nulį. Iš vakarinių rajonų antroje dienos pusėje krituliai pamažu pradės trauktis, debesys ims aukštėti, vakarop Žemaitijoje pasirodys ir pragiedrulių. Temperatūra vakarinėje šalies pusėje kils 3-5 laipsnių šilumos.

Pietvakarių, vakarų vėjas daug kur nuo pusiaudienio pradės suktis iš šiaurės vakarų, bus gana gūsingas.

Vilniuje pradės snigti dar pirmoje dienos pusėje, smarkiausio snygio tikimasi apie vidurdienį bei antroje dienos pusėje, ir tik greičiausiai vakare sniegas pereis į šlapdribą bei pamažu silpnėjantį lietų.

Temperatūra didesnę dienos dalį bus apie 1 laipsnį šalčio, tik vakare, pasisukus vėjui iš šiaurės vakarų , kilstelės iki 1-2 laipsnių šilumos.

Kaune snigti pradės dienos pradžioje, popiete įsivyraus šlapdriba, ją greit keis nedidelis lietus, o netrukus krituliai pasitrauks. Temperatūra jau apie vidurdienį perkops per nulį laipsnių, o vakarop sieks 4 laipsnius šilumos.

Mažiausiai eismo trikdžių dėl orų sąlygų bus Klaipėdoje. Po trumpo negausaus rytmetinio sniego jau dienos pradžioje ims lynoti, o antroje dienos pusėje debesys prasisklaidys. Temperatūra nuo 1 laipsnio šilumos rytą įdienojus kils iki 5 laipsnių šilumos. Stipriausi vakarų, šiaurės vakarų vėjo gūsiai, siekiantys 15-18 m/s pūs pirmoje dienos pusėje.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)