Sasekso hercogienė naudosis dulos paslaugomis, o visai neseniai pasirodė informacijos, kad būsimoji mama aktyviai domisi gimdymu su hipnoze.

Visos be išimties besilaukiančios moterys svajoja apie gimdymą be skausmo. Nors daugumai būsimų mamyčių tokia galimybė pirmiausia siejasi su nuskausminamaisiais, vis daugiau moterų domisi ir alternatyviomis skausmo mažinimo praktikomis. Viena iš tokių – gimdymas su hipnoze, kuris ne tik padeda mažinti skausmą, bet ir palengvina stresą bei diskomfortą gimdymo metu.

„Vis daugiau moterų renkasi gimdymą su hipnoze, kai kurios džiaugiasi, jog toks metodas padėjo pagimdyti visai be skausmo. Žinoma, tokių garantijų tikrai niekas negali duoti, tai labai individualu“, – teigia knygos „The Positive Birth Book“ autorė Mili Hill.

Kas yra gimdymas su hipnoze?

Kaip teigia ekspertai, gimdyvės pačios save užhipnotizuoja, išmoksta atsipalaidavimo technikų, kurios padeda jaustis geriau tiek per sąrėmius, tiek per patį gimdymą.

„Šis metodas pirmiausia siejamas su tikruoju atsipalaidavimu, vizualizacija ir dėmesiu proto bei kūno ryšiui“, – aiškina M. Hill.

„Tai puikus būdas geriau save pažinti, pažinti savo kūną. Be jokios abejonės, jau dabar hipnozės mokytoja dirba su Meghan, ir padeda jai įvaldyti metodus, kaip gimdymo metu įveikti baimę, išlikti ramiai ir visą dėmesį sutelkti į procesą“, – tęsia ekspertė.

Princas Harry ir Meghan Markle

Kaip pasakoja M. Hill, gimdymas su hipnoze pirmiausia susijęs su pozityviu mąstymu, tad veiksmingai padės M. Markle pasirengti šiam svarbiam išbandymui. Be to, jis bus labai naudingas ir tuo atveju, jeigu tektų nukrypti nuo jos pirminio plano.

„Net ir cezario pjūvio atveju hipnozė gali padėti moterims išlikti ramioms ir susitelkusioms. Panašu, kad Meghan, kuri naudosis ir dulos paslaugomis, deda viskas pastangas, kad gimdymas jai suteiktų kuo įmanoma pozityvesnės patirties. Labai tikiuosi, kad jos pavyzdžiu paseks daug moterų“, – teigia M. Hill.

Kaip sako „KG Hypnobirthing“ įkūrėja Katharine Graves, gimdymo su hipnoze metodas leistų ir princui Harry pajusti labiau įsitraukusiam į žmonos gimdymo procesą.

„Gimdant su hipnoze, į procesą daugiau įtraukiami ir tėčiai. Jie daugiau sužino apie gimdančios moters fiziologiją, koks paties kūdikio vaidmuo procese. Sužino apie visas įmanomas galimybes, ir kaip kiekvienas vaistas ar sprendimas gali pakoreguoti gimdymo planą. Meghan ir Harry gaus vis reikiamą informaciją apie gimdymą ir jų pasirinkimus. Pasitelkę nusiraminimo technikas, jie svarbiausio įvykio lauks ramūs ir vieningi“, – pridūrė K. Graves.

Princesė Diana, Meghan Markle

Anot moters, gimdymo metu paramos ir palaikymo reikia ne tik gimdyvėms, bet ir jų antrosioms pusėms. Gimdymo su hipnoze atveju vienodai svarbūs abu tėvai.

„Tėvai gauna visą reikiamą informaciją, paramą ir padrąsinimą. Harry gaus daug vertingos informacijos, kaip padėti savo žmonai nėštumo ir gimdymo metu bei po jo“, – paaiškina ji.

Taigi, kokias technikas pora perpranta, ruošdamiesi gimdymui su hipnoze?

„Ji išmoks Harry prisilietimus, masažą ir balsą susieti su ramybės ir pasitikėjimo savimi jausmais. Gimdymo metu visa tai jai padės atsipalaiduoti. Specialūs kvėpavimo pratimai labai svarbūs oksitocino – hormono, būtino gimdymo skatinimui – gamybai. Oksitocino kiekis gimdyvės organizme lemia sąrėmių dažnumą ir intensyvumą. Kuo organizme daugiau oksitocino, tuo lengvesnis gimdymas laukia Meghan. Jei ji nuspręs gimdyti „Lindo Wing“ ligoninėje, ten dirbančios akušerės susipažinusios su hipnozės praktika, taigi, neturėtų kilti jokių problemų“, – paaiškina K. Graves.

M. Meghan – ne vienintelė karališkosios šeimos narė, išbandžiusi gimdymą su hipnoze. Skelbiama, kad šia praktika domėjosi ir Kembridžo kunigaikštienė Catherine Middleton.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)