Baigiasi griovimo darbai

Apsnigtame stadione vasario pradžioje daug statybininkų nematyti. Iš senojo stadiono likę tik styrančios atraminės konstrukcijos, kurios bus sutvirtintos, kad atitiktų saugumo reikalavimus.

Šiuo metu vyksta kasimo bei polių kalimo darbai. Pasak bendrovės „Kayi Construction“ projekto vadovo pavaduotojo Alpero Dedeoglu, senojo stadiono griovimo darbai yra finišo tiesiojoje – atlikta 95 proc. griovimo darbų.

Be to, vykdant griovimo darbus lygiagrečiai vyksta ir statybos darbai.

„Dabar visas dėmesys skirtas polių kalimui bei kasimo darbams - darbai jau įpusėjo. Taip pat beveik baigti kasimo darbai, skirti automobilių stovėjimo aikštelės ir VIP tribūnų pagrindui paruošti“, - DELFI teigė A. Dedeoglu.

Pasak rekonstrukcijos vykdančios bendrovės atstovo, artimiausiu metu planuojama pradėti požeminio vamzdyno bei drenažo sistemų įrengimą. Tuo pačiu metu turėtų vykti ir VIP tribūnų betonavimas bei stovėjimo aikštelių pamato klojimas.

Darbuotojų skaičius netrukus išaugs

A. Dedeoglu teigia, kad visi darbai vyksta pagal grafiką. Statybos aikštelėje šiuo metu dominuoja
sunkiasvorė technika - traktoriai ir ekskavatoriai kasa ir stumdo žemes. Jau po mėnesio, kovo pradžioje planuojama, kad darbininkų skaičius padidės – skaičiuojama, kad jų čia bus virš 100.

„Pagrindiniai ir didžiausi darbai užvirs vasarą. Čia bus labai daug statybininkų. Šiltuoju periodu turėsime dirbti daug ir sunkiai“, - teigia A. Dedeoglu.

DELFI primena, kad bendra rekonstrukcijos projekto vertė – 36,3 mln. eurų, iš jų 34,95 mln. eurų kainuos rangos darbai. Į bendrą projekto sumą taip pat įeina projektavimo, techninės, inžinerinės priežiūros ir kiti darbai.

Kauno taryba paskutiniame praėjusių metų posėdyje pritarė siūlymui išbraukti stadioną iš projektų,
įgyvendinamų pagal ES fondų programą, sąrašo. 4,6 mln. eurų ES lėšų turėjo būti skirti cokoliniam
aukštui.

Atsisakius dalies ES finansavimo, planuojama, kad savivaldybė projektui iš viso skirs 18,6 mln. eurų, Vyriausybė – 13,7 mln. eurų. Dar 3,98 mln. eurų finansuojami iš kitos Europos Sąjungos programos.

4,6 mln. eurų sutaupytų ES lėšų savivaldybė yra numačiusi panaudoti buvusiai Karinių oro pajėgų
bazės teritorijai Aleksote, Ąžuolyno parkui, Kauko laiptams, Marvelės upelio slėniui rekonstruoti.

Po rekonstrukcijos stadione esančių vietų skaičius nuo 9,5 tūkst. padidės iki 15 tūkst., o visos tribūnos bus uždengtos stogu. Stadionas turės modernią šildomą dangą ir atitiks aukščiausios 4-os UEFA kategorijos reikalavimus.

Kauno Žaliakalnio mikrorajone esantis S. Dariaus ir S. Girėno sporto centras yra seniausias Lietuvoje sporto ir kultūros renginiams skirtas statinys. 1921 metais Kauno savivaldybės išnuomotame Lietuvos fizinio lavinimo sąjungai žemės sklype buvo įrengta futbolo aikštė ir bėgimo takai.

Tikimasi, kad po rekonstrukcijos per muzikos koncertus stadionas talpins iki 30 tūkst. žmonių. Išskirtinis projekte numatytas sprendimas – iš medžio sukurta fasadinė stadiono dalis.

Planuojama, kad stadiono atidarymo rungtynėse Kaune bus galima išvysti ir garsųjį Londono „Chelsea“ futbolo klubą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)