S. Skvernelio teigimu, prezidentei atmetus jo teiktą kandidatūrą į aplinkos ministres ir Seimo vadovui pasišovus tarpininkauti tarp Vyriausybės ir Prezidentūros, savo santykiams su Dalia Grybauskaite apibūdinti jis surastų vieną „negražų žodį“.

„(Nuomonės - ELTA) nepakeičiau, sakiau, kad yra sudėtinga ir, jeigu bus tokiais kriterijais vadovaujamasi, tai tikimybė, kad bus patvirtinta (kandidatūra į aplinkos ministrus. - ELTA) yra nulinė. Bet mes darome du lygiagrečiai dalykus - ieškome (kandidato. - ELTA) ir, kita vertus, vertiname atsiradusią galimybę, kaip mažinti biurokratinį aparatą“, - Seime žurnalistams sakė premjeras. S. Skvernelis pridūrė, kad į Aplinkos ministerijos vadovus ieškoma nebūtinai moters.

Vyriausybės vadovo teigimu, pirmadienį vykęs Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio susitikimas su prezidente Dalia Grybauskaite jokios naudos neturėjo.

„Absoliučiai jokios įtakos neturėjo. Aš nemačiau jokios pridėtinės vertės iš to vizito. Bet gal Seimo pirmininkas matė. Džiaugiuosi, kad jie turi labai gerus konstruktyvius ir gražius asmeninius santykius“, - sakė S. Skvernelis.

Į klausimą, kaip vertina savo ir prezidentės santykius, S. Skvernelis atsakė nevienareikšmiškai.

„Aš manau, kad turiu konstruktyvius ir, gal kitą žodį negražų paminėčiau, bet tokius normalius, oficialius asmeninius santykius“, - teigė Vyriausybės vadovas.

Tuo tarpu neslėpdamas šypsenos premjeras teigė, kad nuoširdžiai džiaugiasi, jog tarp V. Pranckiečio ir Prezidentūros užsimezgė šilti ryšiai.

„Aš džiaugiuosi, kad yra gražūs, šilti asmeniniai santykiai. Nuoširdžiai džiaugiuosi“, - kalbėjo S. Skvernelis. Galiausiai premjeras pažymėjo, kad Seimo vadovo tarpininkavimo jo ir prezidentės santykiuose tikrai nereikia.

„Tarpininkavimas galimas tada, kai yra noras iš nesusitariančių pusių. Dabar nei iš manęs, nei iš Respublikos prezidentės to nebuvo“, - apibendrino premjeras.

ELTA primena, kad pastarąją savaitę prezidentė D. Grybauskaitė atmetė premjero S. Skvernelio siūlomą „socialdarbietės“ Irmos Gudžiūnaitės kandidatūrą į aplinkos ministres.

Premjeras S. Skvernelis aštriai sureagavo į tokį prezidentės sprendimą. S. Skvernelio teigimu, prezidentė dar kartą parodė ne tik savo požiūrį į jo vadovaujamą Vyriausybę, tačiau ir norą destabilizuoti Vyriausybės darbą.

Šalies aukščiausioje valdžioje įsipliekus nesutarimams, Seimo pirmininkas V. Pranckietis ėmėsi tarpininko vaidmens. Tačiau ,,valstiečių“ lyderis R. Karbauskis, vertindamas Seimo pirmininko iniciatyvą išspręsti D. Grybauskaitės ir S. Skvernelio konfliktą, tvirtino, jog Seimo pirmininkas tiesiog ieško pozicijos, kurioje galėtų atrodyti svarbus ir reikalingas.

Po pirmadienį vykusio prezidentės ir V. Pranckiečio susitikimo D. Grybauskaitės patarėjas Mindaugas Lingė tvirtino, kad prezidentė vertina Seimo pirmininko iniciatyvas.

,, Prezidentė vertina Seimo pirmininko pastangas siekti konstruktyvumo ir jo brandžią laikyseną dirbtinai kurstomo konflikto atžvilgiu. Pabrėžiame, kad prezidentės ir Seimo pirmininko tiek darbiniai, tiek žmogiški santykiai yra geri ir gražūs“, - po susitikimo su Seimo pirmininku teigė M. Lingė.