D. Šakalienė, gindama savo siūlymą, sakė, kad psichologiniu smurtu nelaikant kritiką dėl blogo mokymosi galima atverti kelią patyčioms ugdymo įstaigose.

„Papildymas, kad psichologiniu smurtu nelaikomas tinkamas ir pagrįstas vaikų žinių ir gebėjimų vertinimas, laikytinas ydingu todėl, kad vaikų žinių ir gebėjimų vertinimas neturi būti vykdomas taip, kad netgi kiltų minčių, jog tai yra psichologinis smurtas. Vaikas neturi būti žeminamas, iš jo neturi būti tyčiojamasi, juo labiau neturi būti trikdoma vaiko psichinė sveikata“, - komiteto posėdyje sakė D. Šakalienė.

Komitetas jau buvo pritaręs Seimo nario Rimanto Dagio siūlymui tikslinti Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatyme taikomą psichologinio smurto sąvoką papildant, kad psichologiniu smurtu nėra laikomas vaiko žinių ir gebėjimų vertinimas. Svarstant D. Šakalienės ir A. Syso siūlymą to atsisakyti, R. Dagys gynė savo poziciją: „Šitokios nuostatos neigimas padaro įstatymą visiškai neapibrėžtą, kai už kiekvieną vaikui išsakytą pastabą yra grėsmė, kad bus imtasi sankcijų“, - sakė R. Dagys.

Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pataisas Seimas plenariniame posėdyje ketina svarstyti vasario 12 d.