J. Guaido kaunasi dėl valdžios su prezidentu Nicolu Maduru. J. Guaido yra Nacionalinės Asamblėjos, paskutinės demokratinės šalies institucijos, pirmininkas. Jis siekia nuversti N. Madurą ir remiasi Venesuelos konstitucijos 233 straipsniu. Juo remiantis, Asamblėjos vadovas perima prezidento pareigas, jei prezidentas su jomis „visiškai“ nesusidoroja.

Naujais protestais J. Guaido nori paraginti N. Madurą įsileisti į šalį tarptautinę pagalbą. Venesuelos pajėgos yra blokavusios tiltą pasienyje su Kolumbija.

„Mes labai aiškiai kalbėjomės su ginkluotosiomis pajėgomis, kad jos stotų konstitucijos pusėn, kad jos netrukdytų pagalbai, kad jos neengtų tautos“, - pabrėžė J. Guaido. Jo duomenimis, jau atsiliepė 120 000 savanorių, norinčių padėti dalyti pagalbos siuntas.

N. Maduras atmeta pagalbą, vadindamas ją politiniu „šou“. Anot jo, tai tik dingstis parengti dirvą JAV vadovaujamai karinei intervencijai. Dėl maisto produktų ir medikamentų šalyje stygiaus N. Maduras kaltina JAV baudžiamąsias priemones. JAV paragino N. Madurą palikti šalį.