Seimas antradienį balsuos dėl naujos tvarkos, pagal kurią socialiai remtiniems asmenis savivalda arba valstybė kompensuotų dalį įsigyjamo arba išsinuomojamo būsto kainos.

Pataisomis siūloma 20 proc. padidinti pajamas, kurių neviršijantys gyventojai galėtų įgyti teisę į socialinio būsto nuomą, kompensacijas už gyvenamojo ploto nuomos mokesčius arba būsto kredito dalies subsidiją – 10-20 proc. paskolos, kuri neviršytų 87 tūkst. eurų. Reikalavimai dėl jau turimo turto šiems gyventojams išlieka tokie patys, kokie galioja iki šiol.

Asmenims, kurie norėtų pretenduoti į socialinio būsto nuomą arba paprasto būsto nuomos mokesčio dalies kompensaciją, būtų taikomi skirtingi pajamų ir jau turimo turto reikalavimai priklausomai nuo jų gyvenamosios vietovės – didesni būtų Vilniaus, Kauno Klaipėdos miestuose ar rajonuose bei Palangos mieste ar Neringos savivaldybėse.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Socialinės aprėpties departamento Paramos būstui skyriaus vedėjas Aloyzas Stapulionis BNS nurodė, kad naujojoje tvarkoje taip pat siekiama įteisinti galimybę savivaldybėms socialinio būsto fondą plėsti pernuomojant iš gyventojų ar įmonių išsinuomotą būstą.

Dar vienas palengvinimas numatomas asmenims, kurie laukdami socialinio būsto dėl laikinai padidėjusių pajamų iškrenta iš eilės.

„Trejų metų laikotarpyje, jeigu jam nepavyks įsitvirtinti darbo rinkoje ir jo pajamos vėl nukris, jis galės grįžti į sąrašą neprarasdamas anksčiau jame buvimo laiko“, – aiškino ministerijos atstovas.

Jeigu tokiam gyventojui per tuos trejus metus pajamos būtų padidėjusios tik metus, o kitus dvejus vėl sumažėjusios, pastarieji metai būtų įtraukti į laukimo socialinio būsto laikotarpį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)