Nors vasario 14-oji kaip meilės diena Europoje minima jau daugybę amžių, Lietuvoje įsimylėjėlių diena švenčiama tik nuo nepriklausomybės atgavimo. Todėl suprantama, jog šventimo tradicija nėra autentiška bei išpuoselėta.

Visgi dovanos Valentino dienos proga yra visą pasaulį apjungianti tradicija. Bene labiausiai įprastos dovanos šia proga – saldumynai, meškiukai su širdelėmis, raudonos rožės. Reikia pripažinti, kad daug dėmesio ir pastangų originalaus sveikinimo paieškoms mažai kas skiria. Tuo tarpu visai nepasveikinti savo antrosios pusės taip pat nepatogu, rašoma pranešime spaudai.

„Dovanų meistrai“ į šią šventę kviečia žvilgtelėti kaip į puikią progą stabtelėti ir skirti dėmesio sau ir savo mylimam žmogui, renkantis brangiausią įmanomą dovaną – laiką kartu, kuris Šv. Valentino dieną pavers prasminga švente, sustiprinančia santykius.

Dovanos porai - prasmingas laikas kartu ir nauja patirtis

Dovanų meistrė Odeta Plakienė nuolat skubančius ar įsisukusius į buities reikalus vakarienės metu kviečia išbandyti austrių degustaciją. Tai ypatingas, gurmaniškas ir prabangus vakaras dviems. Tam, kad šiai išskirtinei delikatesinei vakarienei netrūktų pikantiškumo, verta paminėti, jog austres itin mėgo ir vertino legendinis moterų širdžių ėdikas Kazanova.

Valgomos dovanos

O kas po vakarienės? Po vakarienės, žinoma, desertas!

„Kiekvienas turime saldžią silpnybę, kuriai tiesiog negalime pasakyti „ne“. Gal todėl itin dažna dovana Šv. Valentino dieną yra saldainiai. Visgi, kai meilė persaldinama, ji greitai atsibosta… Todėl renkantis saldžią nuodėmę, verta ieškoti originalios dovanų idėjos“, – ragina O. Plakienė.

Skoniai, pojūčiai, emocijos ir žinutės sustiprėja, kai jas perteikia rankų darbo dovanos. Pavyzdžiui, galite dovanoti rankomis dekoruotų meduolių rinkinį. Tokia dovana yra ne tik dekoruota rankomis, bet dar kvepia cinamonu ir gvazdikėliais!

Puiku, kai dovana neša savyje užkoduotą žinutę. Tuomet įprastas dalykas įgyja didesnę vertę ir pasakoja istoriją. Pavyzdžiui, brangiausiam žmogui padovanokite brangiausių pasaulyje riešutų! Makadamijos riešutai – brangiausi riešutai pasaulyje – juodo šokolado apvalkale virsta kažkuo nežemišku.

Valentino diena neatsiejama nuo liepsningų raudonų rožių. Turbūt jau ne vieną kartą teko jas dovanoti ar gauti? Šiais metais rinkitės originalią, bet ne mažiau įsimintiną puokštę iš saldumynų! Ji ne tik puikiai atrodo, neabejotinai pamalonins dovanos gavėją, bet ir nustebins netikėtu pateikimu. Svarbiausia – ja galėsite ne tik grožėtis, bet ir pasivaišinti“, – sako O. Plakienė.

Simbolinės dovanos

Unikali dovana dviems – apyrankė, kurioje morzės abėcėlės pagalba užkoduota tai, kas svarbu porai: žodis, ryšys, daiktas, emocija ir palinkėjimas. Santykiuose, regis, tokie svarbūs, bet ir labai skirtingi dalykai. Nuspręskite, ką svarbaus jums abiems užkoduosite, ir ši Šv. Valentino dienos dovana taps gražiausia, nuoširdžiausia ir originaliausia dovana jums abiems.

Sakoma, kad jaukiuose namuose gyvena laimė. Daugiau jaukumo ir bendrystės porai suteiks švelni dovana dviems – chalatai porai. Juk ir vakaras jaukesnis, ir rytas malonėsnis, kai mylimieji dėvi žavingus chalatus, išsiuvinėtus inicialais. Tuomet kiekviena akimirka tampa ypatinga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)