Naujienos apie mirtinus apsinuodijimo svaigiaisiais gėrimais atvejus Utar Pradešo ir and Utarakando valstijose buvo skelbiamos pastarąsias tris dienas. Policija įtaria, kad žmonės apsinuodijo metanoliu užterštais gėrimais.

Kai kuriose kaimiškose Indijose vietovėse pigūs vietinės gamybos svaigalai yra labai paplitę.

Metanolis arba metilo alkoholis, kai kada naudojamas kaip antifrizas arba degalai, yra itin toksiška medžiaga, tačiau naminių svaigalų gamintojai kai kada jo prideda sąmoningai, kad gėrimai taptų stipresni. Apsinuodijimas metanoliu gali sukelti aklumą ir pažeisti kepenis, o didesnės dozės yra mirtinos.

Viename Utar Pradešo rajone nuo toksiško alkoholio mirė 59 žmonės, naujienų agentūrai AFP sakė policijos atstovas Shailendra Kumaras Sharma.

Pasak vieno aukšto policijos pareigūno, viename kaimyniniame rajone mirtinai apsinuodijo devyni asmenys. Pareigūnas pridūrė, kad buvo suimti 66 įtariami neteisėto alkoholio gamintojai, o pas juos rastų svaigalų mėginiai buvo perduoti ištirti laboratorijoje.

Policijos duomenimis, kaimyninėje Utarakando valstijoje mirė mažiausiai 31 žmogus. Du asmenys buvo suimti įtariant neteisėtų svaigalų platinimu.

Žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad po šios tragedijos Utar Pradeše buvo sulaikyta apie 3 000 žmonių, siejamų su neteisėta prekyba svaigalais.

Kasmet apsinuodiję alkoholiu Indijoje miršta šimtai žmonių.

2015 metais viename Mumbajaus lūšnyne nuo užterštų svaigalų mirė daugiau kaip 100 žmonių.

Indijos tarptautinės stipriųjų gėrimų ir vyno asociacijos duomenimis, šalyje per metus suvartojama apie 5 mlrd. litrų alkoholio, bet tik apie 40 proc. šių gėrimų yra teisėtai pagaminti.