„Aš manau, kad būtų galima ją (krizę – DELFI) spręsti dviem būdais – vienas būdas skirti ministrą ir nebetęsti tokio beministrinio žygio, o kitas būdas, tai, galbūt, galėtume kalbėti, kad ministerijos funkcijos galėtų būti išdalinamos kitoms ministerijoms. Bet tai yra nesvarstytas klausimas“, – sakė V. Pranckietis.

Pasak jo, aplinkos ministro kandidatūra yra premjero reikalas, dėl to šiuo klausimu nepasisakė. Jis išsakė taip dvi viena kitai prieštaraujančias žinutes dėl to, kaip, jo žiniomis, planuoja elgtis premjeras.

„Su premjeru kalbėjau ketvirtadienį pavakare, buvau pas jį nuvykęs. Su juo aptarėme, kokia buvo tuo metu situacija, jis sakė, kad kol kas kitų kandidatų jis nenumato teikti“, – sakė V. Pranckietis.

Tačiau paskui jis paminėjo, kad „premjeras yra pasisakęs, kad galbūt ieškos kitos kandidatūros“.

Jis pats pasisakė už tai, kad ministras būtų rastas.

„(Aš esu) už nuoseklų ministerijos darbą. (...) Manau, kad nuosekliai (ministerija- DELFI) turėtų dirbti su ministru“, – sakė V. Pranckietis.

Pranckietis: „man nereikia ieškoti labai ypatingos vietos“

Seimo pirmininkas patikslino, kad jo iniciatyva kalbėtis su prezidente ir su premjeru yra tam, kad „žmonėms būtų daug ramiau, kad žmonės žinotų, kad dialogas valstybėje vyksta“.

Jis teigė, kad per pokalbį nebuvo aptarinėjami prezidentės ir premjero santykiai.

Į „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio išsakytus žodžius, kad Seimo pirmininkas ieško pozicijos, kur galėtų atrodyti svarbus ir reikalingas, V. Pranckietis sakė, kad jam tokios vietos ieškoti nereikia.

„Man nereikia ieškoti labai ypatingos vietos ir kažkokio savo atradimo, aš esu Seimo pirmininkas, ir aš turiu tam tikrų įsipareigojimų prieš žmones ir valstybę, kad valstybėje būtų daugiau ramybės“, – sakė V. Pranckietis.

Prezidentūra: santykiai su Pranckiečiu geri ir gražūs

Prezidentės patarėjas po susitikimo paminėjo, kad susitikimas įvyko Seimo pirmininko iniciatyva, jame aptarta artėjanti Seimo pavasario sesija ir kitos politinės aktualijos.

„Prezidentė vertina Seimo pirmininko pastangas siekti konstruktyvumo ir jo brandžią laikyseną dirbtinai kurstomų konfliktų atžvilgiu. Pabrėžiame, kad prezidentės ir Seimo pirmininko tiek darbiniai, tiek žmogiški santykiai yra geri ir gražūs“, – sakė M. Lingė.

Pasak valstybės vadovės patarėjo, prezidentė su Seimo pirmininku sutarė, kad rinkiminės kampanijos laikotarpiu ypač svarbu išlaikyti konstruktyvumą ir vengti nepamatuotų populistinių sprendimų įstatymų leidyboje.

Viena ministerija - vis dar be vadovo

Kaip rašė BNS, praėjusią savaitę D. Grybauskaitė atsisakė aplinkos ministre skirti „socialdarbietę“ teisingumo viceministrę Irmą Gudžiūnaitę, nes ši neturi reikiamos dalykinės patirties ir susitikime su šalies vadove nepademonstravo vadovavimui aplinkos apsaugos sektoriui reikiamų žinių bei kompetencijos.

Premjeras Saulius Skvernelis savo ruožtu pareiškė nebesitikintis su prezidente suderinti aplinkos ministro kandidatūros ir iki prezidento rinkimų neteiks naujos.

Laikinai aplinkos ministro pareigas nuo gruodžio pradžios, kai S. Skvernelis iš šių pareigų atleido Kęstutį Navicką, eina energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.