Po rungtynių Šarūnas Jasikevičius džiaugėsi galėjęs suteikti poilsio svarbiausiems ekipos krepšininkams bei progą – mažiau rungtyniaujantiems žaidėjams.

„Nemanau, kad gynyboje sužaidėme geras rungtynes, ypač pirmoje pusėje. Varžovų pataikymo procentai, ypač dvitaškių, buvo labai aukšti.

Antroje pusėje kažkiek geriau. Lengva nebuvo, rotacija neįprasta. Šiek tiek mėtoma komanda, bet ne iš lengvo gyvenimo“, – po rungtynių kalbėjo Š. Jasikevičius.

Kauno ekipa antroje susitikimo pusėje alytiškius skandino tritaškiais. Neįprastai dažnai iš toli atakavę šalies čempionai šiame mače įmetė 13 tritaškių iš 24. Čia pasižymėjo į priekį ekipą vedęs Leo Westermannas, pataikęs 6 tritaškius iš 7 bei surinkęs 20 taškų.

Apskritai tiek tolimų metimų „Žalgiris“ nebuvo įmetęs nei šiame, nei praėjusiame sezone. Paklaustas apie tritaškių svarbą, strategas džiaugėsi komandos taiklumu atakuojant iš toli.

„Visada yra svarbu. Toks taiklumas kaip 6/7 ar 13/24, tikrai padeda komandai. Žinojome, kad jie daug kur rizikuos ir slėps savo silpnybes, bet visada smagu varžovus nubausti“.

Pralaimėtojų gretose žibėjo Keremas Kanteris, pelnęs 31 tašką (11/14 dvit., 1/6 trit., 6/7 baudos, 40 naud. balų) ir taip pagerinęs lygos sezono rezultatyvumo rekordą. Net 23 taškus turkas surinko pirmojoje rungtynių pusėje.

Paprašytas įvertinti puikų turko pataikymą, strategas čia įžvelgė prastą saviškių gynybą.

„Antroje mačo pusėje susitvarkėme, bet kaip sakiau, gynyboje tai nebuvo geriausias mūsų vakaras“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Žalgiris“ šiame mače vertėsi be poilsio sulaukusių Mariaus Grigonio, Brandono Davieso ir Nate‘o Wolterso.

LKL rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai):

1.ŽALGIRIS202
2.NEPTŪNAS175
3.RYTAS165
4.LIETKABELIS138
5.PIENO ŽVAIGŽDĖS139
6.JUVENTUS814
7.DZŪKIJA714
8.SKYCOP715
9.NEVĖŽIS417
10.ŠIAULIAI319

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)