Dar neprasidėjus Kelių policijos reidui, miesto gatvėse dirbusiems pareigūnams buvo pranešta apie Pilaitėje pavojingai vairuojamą A klasės „Mercedes“. Netrukus, apie 20.15 val., nurodytą automobilį pastebėjo Patrulių rinktinės ekipažas. Sustabdžius „Mercedes“ paaiškėjo, kad vairuotoja visiškai girta – Ukrainos pilietei (gim. 1967 m.) nustatytas 2,39 prom. girtumas.

Nesuprato, kaip atsidūrė policijoje

Paskui, apie 21.30 val., buvo gautas pranešimas, kad Šilo g. į posūkį neįtilpo mikroautobusas „Fiat“. Nuo važiuojamosios dalies nulėkusi mašina pavažiavo šaligatviu ir rėžėsi į apšvietimo stulpą.

Nors vairuotojas spruko iš įvykio vietos, jį ėmė sekti avariją matęs žmogus, kuris pranešinėjo pareigūnams, kur važiuoja „Fiat“. Kol atskubėjo pareigūnai, bėglys spėjo pasiekti namus Rokantiškių soduose, tačiau iš automobilio išlipti nesuspėjo, policininkai jį užklupo prie apdaužyto mikroautobuso vairo.

Tikrintis alkotesteriu jis atsisakė, todėl buvo nuvežtas į Priklausomybės ligų centrą. Bet ten jis atsisakė duoti kraujo tyrimui. Išvedus jį į lauką, čia buvusiems žurnalistams akivaizdžiai girtas vyras pareiškė, kad jis niekur nevažiavo, tik šildė variklį, o policininkai jį neteisėtai sulaikė.

Po to jis buvo nuvežtas į Vilniaus apskrities kelių policijos valdybą protokolo surašymui. Čia vyras kiek prablaivėjo ir ėmė nustebęs klausinėti: „Kaip aš čia patekau? Kas mane čia atvežė?“.

Agresyvią keleivę teko murkdyti baloje

Apie 22 val. Dunojaus g. prasidėjo reidas. Ir iškart įkliuvo automobilio „Volvo“ vairuotojas. Vaikinas „pripūtė“ 0,43 prom. Jis vylėsi, kad pritaikius alkotesterio paklaidą, neviršys 0,40 prom. ribos. Tačiau viską sugadino viena šimtoji promilės: jei būtų „pripūtęs“ 0,42 prom., paklaida jį būtų išgelbėjusi, o dabar teks mokėti baudą (nuo 300 iki 450 eurų) ir neteks teisės vairuoti (nuo vienerių iki pusantrų metų).

Po vidurnakčio buvo gautas dar vienas pranešimas: Uosių sodų 13-ojoje gatvėje neprasilenkė taksi automobilis „Audi“ ir girtos kompanijos „Toyota Prius“, mašinos apdaužytos.

Atvykę pareigūnai nustatė, kad automobilio „Toyota“ vairuotoja yra neblaivi – 1,31 prom. Moteris, panašu, buvo blaiviausia iš kompanijos, todėl sėdo prie svetimo automobilio vairo.

Kol buvo rašomas protokolas, vairuotoja sėdėjo policijos automobilyje, o jos sugėrovai tuo metu „Toyotoje“ surengė banketo pratęsimą: užsigerdami „Fanta“ maukė bespalvį skystį iš grafinų ir be perstojo rėkavo. Paskui jie išlipo iš automobilio ir ėmė triukšmauti gatvėje. Viena iš kompanijos moterų, iš mašinos išsiropštusi su grafinu rankose, buvo itin agresyvi ir triukšminga.

Netrukus vienas iš vyrų nusprendė prisiimti kaltę: ėmė tvirtinti, jog vairavo jis, priekaištavo taksistui, kad šis visai nemokantis vairuoti ir t.t.

Kompanija niekaip nenorėjo nusiraminti. Atvirkščiai, atrodė, kad tuoj puls muštis. O agresyvioji moteriškė užsipuolė policininkus reikalaudama paleisti vairuotoją. Girta moteris plūdosi daugiaaukščiais keiksmažodžiais, įžeidinėjo policininkus, todėl buvo nuspręsta ją sulaikyti ir vežti į komisariatą. Tačiau tai „damos“ neišgąsdino, ji pasidarė dar aršesnė, sodinama į policijos mašiną ėmė priešintis. O įgrūsta į automobilį ir toliau nenurimo, išsidirbinėjo taip, kad pareigūnai liepė jai išlipti – ketino surakinti antrankiais.

Bet tada moteris, kuri ką tik priešinosi sodinama į automobilį, vėl ėmė priešintis, tik dabar jau dėl to, kad nenorėjo išlipti. Ją teko ištraukti iš mašinos jėga. Rėkdama ir keikdamasi ji toliau priešinosi, todėl policininkams teko ją pargriauti ant žemės. Net įmurkdyta į balą moteris muistėsi, bandė spardytis ir t.t. Kiek aprimo tik surakinta ir atsigaivinusi ledinio vandens baloje.

Kartu su ja į komisariatą išvežti ir du jos sugėrovai.

Uniformuotas ir girtas

Apie 1 val. antras reido etapas prasidėjo Geležinio Vilko g., prie Vingio parko. Čia įkliuvo „Audi“ vairavęs vaikinas, neturintis vairuotojo pažymėjimo. Už tokį nusižengimą jis baudžiamas jau ketvirtą kartą.

Reidą, jam artėjant prie pabaigos, vainikavo girtas uniformuotas apsaugininkas. „VW Passat“ vairuotojui (gim. 1965 m.), vilkinčiam saugos bendrovės „Grifs AG“ uniformą, nustatytas 1,32 prom. girtumas.