alyje dėl 4 kelialapių į finalą rungėsi: „Twosome”, Emilija Gogolytė, Migloko, Jurgis Brūzga, Cheri, „Glossarium“, Juna, Lukas Bartaška, „Saulės kliošas“, Henry&Tommy Modric, Edgaras Lubys, Monika Marija.

Pirmojo pusfinalio atlikėjus vertino komisijos nariai Arnoldas Lukošius, Vytautas Bikus, Julija Ritčik, Jonas Nainys ir Ramūnas Zilnys.

Naujienų portalo DELFI vykdytoje apklausoje išskirtinio dėmesio sulaukė Monika Marija. Ją palaiko daugiau nei pusė apklausos dalyvių. Mažiausiai DELFI skaitytojų simpatijų pelnė Cheri - vos 1 proc.

Komisijos narių favorite šįkart tapo Monika Marija, mažiausiai komisijos balsų sulaukė "Twosome". Daugiausiai žiūrovų balsų atiteko Monikai Marijai, mažiausiai - "Twosome".

Iš pirmojo pusfinalio į finalą pateko Monika Marija,Jurgis Brūzga, Juna ir Henry & Tommy Modric.

Pirmoji į sceną žengė devyniolikmetė Emilija Gogolytė. Ji atliko kūrinį „Riddle“. „Man patiko Emilijos šou. Šis šou puikiai tiko laidos atidarymui“, – gyrė V. Bikus. Tuo metu A. Lukošiui Emilijos pasirodymas atrodė pernelyg saugus.

Antrieji - „Henry&Tommy Modric“. „Išsiskiriate iš minios. Scenoje trūksta sveikos ironijos, o Tomui ir Henrikui to netrūksta“, – apie pasirodymą kalbėjo R. Zilnys.

„Pasirodymas nenušlifuotas iki galo, nežinau ar jis būtų suprastas „Eurovizijoje“. Tačiau aš pasisakau už tai, kad jie žengtų į kitą etapą“, – po pasirodymo kalbėjo A. Lukošius.

"Henry & Tommy Modric"

„Saulės kliošas“ atliko kūrinį „Laiko mašina“. J. Ritčik sudvejojo, ar "Eurovizijoje" būsime suprasti, mat kūrinys atliekamas lietuvių kalba.

„Žiūrovai – susivienykime ir išrinkime geriausią atlikėją. Raginu jus balsuoti už Justę“, – agitavo J. Nainys.

V. Bikus kalbėjo, jog jam šiek tiek gaila, kad kūrinys atliekamas lietuviškai. Jis taip pat kaip ir J. Ritčik sudvejojo, ar "Eurovizijoje" būsime išgirsti.

"Saulės Kliošas"

Ketvirtasis scenoje pasirodė Edgaras Lubys. „Klausantis aš užduodu klausimą, kokiu laikmečiu sukurtas šis kūrinys. Jis primena „Coldplay“ „A Sky Full of Stars", - kalbėjo J. Nainys.

„Tokie kūriniai turi savo klausytoją. Ar tokia daina galėtų laimėti Izraelyje – nežinau“, – dvejojo R. Zilnys.

Edgaras Lubys

„Glossarium“ į sceną žengė penktuoju numeriu. „Dabar yra kitas etapas ir mano vertinimas bus kitoks. Tokioms grupėms „Eurovizijoje“ dažniausiai nesiseka. Netikiu, kad pati grupė nori ten važiuoti, jų tikslas yra toks, kad juos pastebėtų, – kritiškai vertino V. Bikus.


Migloko pirmajame nacionalinės "Eurovizijos" pusfinalyje pasirodė šeštoji. Ji atliko kūrinį „Rožės“. „Smagu, kai atlikėjas užburia. Mane tikrai užbūrė“, – apie Migloko pasirodymą kalbėjo V. Bikus.

R. Zilniui Migloko pasirodymas priminė Loreen surengtą šou Azerbaidžane.

"Migloko"

„Twosome“ pasirodymą R. Zilnys įvertino lakoniškai: „Kiekvienas žmogus pasidarys sprendimą sau – čia yra arba labai gerai, arba blogai".

Twosome

Lukas Bartaška atliko kūrinį „River of hope“. „Patiko tembras ir scenos užpildymas. Bet daina netinka „Eurovizijoje", - komentavo V. Bikus. Tuo metu J. Nainys sakė atlikėją palaikąs.

Lukas Bartaška

„Lietuvos Balso“ nugalėtoja Justina Budaitė-Juna pasirodė devintoji. Ji atliko kūrinį „Strength of a woman“.

„Juna turi labai stiprų balsą, bet ne tik jį, ji pati labai stipri. Tikiuosi, kad ši daina bus finale“ , – teigė J. Ritčik.

„Finale ši daina bus. Ši daina švediška, atlikėja yra švediško lygio. Tai būtų saugus ėjimas“, – po pasirodymo kalbėjo A. Lukošius.

Monika Marija – šiemet žiūrovų ir komisijos simpatijas užkariauti bando dalyvaudama su dviem kūriniais. „Monika Marija yra mano favoritė“ , - palaikymą išreiškė J. Ritčik.


Jurgis Brūzga su kūriniu „CTRL ALT DELETE“ į sceną lipo 11-as. „Pernai jis buvo antras, jam trūko labai nedaug. Tą žingsnį nuo antros iki pirmos daug sunkiau padaryti. Ekrane gerai viskas atrodė, be šios dainos neįsivaizduoju finalo“, – komplimentų Jurgio pasirodymui negailėjo V. Bikus.


Paskutinioji pirmojo pusfinalio atlikėja - Cheri. Ji atliko dainą „Again“.

„Tikiuosi, kad tave įvertins ne tik komisija, bet ir žiūrovai“, – atlikėją palaikė J. Ritčik.

„Ji yra labai stipri. Noriu jūsų klausyti kaip galima dažniau“, – apie paskutinįjį pirmojo pusfinalio pasirodymą kalbėjo R. Zilnys.

">

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (947)