Šalies vadovės D. Grybauskaitės pirmadienio darbotvarkėje numatytas jos susitikimas su Seimo pirmininku V. Pranckiečiu. Prezidentės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė teigė, kad susitikti su šalies vadove panoro pats V. Pranckietis.

„Susitikimas vyks Seimo pirmininko iniciatyva“, – LRT.lt teigė D. Ulbinaitė.

Ji susitikimo tikslo nekomentavo.

Tuo metu Seimo pirmininko V. Pranckiečio atstovė spaudai Karolina Frolovienė LRT.lt patvirtino, kad susitikimo su šalies vadovė nori pats V. Pranckietis, tačiau tiksliai neįvardijo, kas bus aptariama susitikimo metu.

„Seimo pirmininkas susitiks su prezidente aptarti šalies aktualijų“, – teigė K. Frolovienė.

Šią savaitę prezidentei D. Grybauskaitei atmetus S. Skvernelio pateiktos „socialdarbietės“ Irmos Gudžiūnaitės kandidatūrą į aplinkos ministrus, premjeras pareiškė, kad jį toks šalies vadovės sprendimas nustebino, nes esą minėta kandidatūra su prezidentūra jau buvo suderinta. S. Skvernelis prezidentės sprendimą atmesti I. Gudžiūnaitės kandidatūrą pavadino „eiliniu ir jau sisteminiu noru destabilizuoti vyriausybės darbą, įkalti pleištą tarp koalicijos partnerių ir darsyk mesti abejonių šešėlį“. Premjeras pažymėjo daugiau kandidatų į aplinkos ministrus neteiksiantis.

Prezidentūra replikavo, kad šalies vadovės S. Skverneliui nepažadėjo I. Gudžiūnaitės skirti į aplinkos ministrus. Prezidentės D. Grybauskaitės patarėjas Mindaugas Lingė, vertindamas susidariusią situaciją, tvirtino, kad „kuriamas isterinis fonas kenkia ne tik žmonių pasitikėjimui, bet ir valstybės reputacijai“.