Visi serijiniai žudikai turi rimtų psichikos sutrikimų, tačiau R. Chase‘ui, pramintam „Sakramento vampyru“, šioje srityje beveik nebuvo lygių.

Tarp R. Chase‘o aukų buvo šeši žmonės Kalifornijos Sakramento mieste, kuriuos jis nužudė aštuntojo praėjusio amžiaus dešimtmečio pabaigoje, prieš tai, kai buvo sugautas 1980 metais. Kaip jau aišku iš pravardės, R. Chase‘as mėgdavo gerti savo nužudytų aukų kraują. Tačiau tai netgi nebuvo pats siaubingiausias jo bruožas, rašo svetainė allthatsinteresting.com

R. Chase‘as jau vaikystėje turėjo problemų, daugiausia dėl smurtavusių tėvų. Apie būsimą jo elgesį jau tada buvo galima spręsti iš jo „darbelių“ – polinkio padeginėti, šlapinimosi į lovą ir žiauraus elgesio su gyvūnais. Šie trys įpročiai kartais vadinami Macdonaldo triada, arba sociopatijos triada, kurios pavadinimą 1963 metais pasiūlė psichiatras J.M. Macdonaldas.

Paauglystės metais R. Chase‘as ėmė vartoti alkoholį ir narkotikus, prie kurių greitai priprato. Apie jo potencialią bėdą signalizavo ir kitas keistas elgesys. Jis skųsdavos, kad kartais jo širdis nustodavo plakusi. Jis manė, kad jam trūksta vitamino C, ir dėl to laikydavo apelsinus prie savo galvos, manydamas, kad taip smegenys gaus maistinių medžiagų.

R. Chase‘as taip pat skusdavosi galvą plikai, nes manė, kad jo kaukolės kaulai atsiskyrę ir juda. Esą galvos skutimasis leisdavo stebėti šį procesą.

Aštuntojo dešimtmečio viduryje R. Chase‘as buvo uždarytas į psichiatrijos ligoninę dėl paranojinės šizofrenijos po to, kai į veną ėmė leistis triušio kraujo. Štai iš kur kildinama jo vampyriškoji pravardė: ligoninės personalas dėl kraujo apsėdimo vadino jį Drakula.

Galiausiai vyras iš ligoninės buvo išleistas ir išsikraustė iš mamos namų, nes baiminosi, kad ši jį nuodija. R. Chase‘as apsigyveno bute su draugais. Tačiau galiausiai šiems įgriso jo keistas elgesys ir nuolatinis apsvaigimas. Be to, jis namuose visuomet vaikščiodavo nuogas, net jei būdavo svečių. Todėl draugai paprašė jo išsikelti.

Šiam atsisakius, išsikėlė draugai. Vieno bute likusio R. Chase‘o elgesys pasidarė ekstremalesnis ir žiauresnis. Jis ėmė gaudyti ir žudyti smulkius gyvūnus. Jis valgydavo žalius jų organus arba sumaltus organus maišydavo su limonadais ir kitokiais gėrimais ir gerdavo.

1977 metų gruodžio 29 d. 51 metų Ambrose‘as Griffinas tapo pirmąja vyro auka. Vyras padėjo savo žmonai namo nešti pirkinius iš parduotuvės, kai R. Chase‘as nušovė jį pro šalį važiuodamas automobiliu.

Richardas Chase‘as

Visus vėlesnius jo įvykdytus nužudymus siejo tai, kad jis įeidavo į namus, kurių durys būdavo neužrakintos. Pats R. Chase‘as sakė, kad neužrakintos durys jam buvo tarsi kvietimas užeiti.
1978 metų sausio 23 d. jis įėjo į nėščios Teresos Wallin namus, durys buvo neužrakintos. Į moterį jis tris kartus iššovė iš to paties ginklo, kuriuo nušovė A. Griffiną. Vėliau R. Chase‘as subadė moterį peiliu, išniekino kūną, o vėliau išpjovė organus ir gėrė jos kraują.

Praėjus vos keturioms dienoms po šio nužudymo, sausio 27 d., R. Chase‘as nužudė Jasoną Mirothą, jo motiną Evelyn Miroth, ir draugą vardu Danas Meredithas. Jie visi buvo nužudyti Evelyn namuose.

D. Meredithas buvo nužudytas koridoriuje: R. Chase‘as jį nušovė į galvą ir pavogė jo automobilio raktelius. Evelyn ir Jasonas buvo rasti moters miegamajame. Šešiamečiam Jasonui buvo dukart šauta į galvą.

Evelyn kūną radę pareigūnai buvo šokiruoti, jai trūko kelių organų.

Nužudymo metu namuose buvo ir 22 mėnesių amžiaus Evelyn Miroth sūnėnas Davidas Ferreira, kurį ji prižiūrėjo. Jo sudarkytas kūnas buvo rastas tik po kelių mėnesių už vietos bažnyčios.

R. Chase‘o teismo metu paaiškėjo, kad nusikaltimo vietoje jį išgąsdino lankytojo beldimas į duris. Todėl jis paėmė berniuko kūną ir pabėgo D. Mereditho automobiliu. Tuomet lankytojas pranešė kaimynui, kuris iškvietė policiją. Vėliau pareigūnai E. Miroth kraujo dėmėje aptiko R. Chase‘o rankos atspaudą.

Kai pareigūnai apieškojo R. Chase‘o butą, jie rado krauju išteptų virtuvės įrankių. Jis netrukus buvo suimtas.

R. Chase‘o teismas prasidėjo 1979 metų sausio 2 d. ir truko penkis mėnesius. Jį gynę advokatai kovojo, kad jam nebūtų skirta mirties bausmė dėl beprotybės. Tačiau galiausiai prisiekusieji palaikė prokurorą ir pripažino „Sakramento vampyrą“ kaltu dėl šešių nužudymų ir skyrė jam mirties bausmę dujų kameroje.

Kalėjime R. Chase‘o bijojo net kiti kaliniai, kurie dažnai ragino jį pakelti ranką prieš save. Tą jis ir padarė. Jo kūnas buvo rastas kameroje per 1980 metų Kalėdas.