Tarp kelių dešimčių išplatintą raginimą pasirašiusių žmonių - verslininkai, visuomenininkai, mokytojai, daugiavaikės mamos.

Kreipimasis į M. Puidoką pradedamas niūrios politinės realybės Lietuvoje konstatavimu.

Nepriklausomybės aušros taurius, tautą vienijančius siekius jau kuris laikas kaip nustelbė partinės rietenos, neapgalvoti valdžios sprendimai. Aiškios lyderystės nebuvimas, kompetencijos ir politinės potencijos stoka, valdžios melagingi pažadai ir atotrūkis nuo visuomenės mūsų valstybę ir tautą toliau veda susinaikinimo link“, - rašoma kreipimesi.

Pasak kreipimosi iniciatorių, tik ryžtingas, naujos kartos ir tvirtą vertybinį pamatą turintis valstybės vadovas gali pagaliau pasukti Lietuvos ir jos žmonių likimą teigiama linkme. Kreipimosi autoriai įsitikinę, kad tokiu valstybės vadovu, galinčiu suvienyti Lietuvos piliečius darnios ir tvarios ateities kūrimui, yra M. Puidokas.

„Lietuvai, norinčiai eiti laisvės ir demokratijos, darnios ekonomikos ir inovacijų keliu, būtinas šiuolaikiškas prezidentas. Prezidentas, suvokiantis, kaip veikia šiuolaikinis pasaulis, ir kartu puoselėjantis mūsų kultūrą ir savimonę. Prezidentas, kuriam svarbiau bus šalies piliečių gerovė, o ne užsienio bankų pelnai. Prezidentas, gebantis kalbėtis ir susikalbėti su užsienio valstybių lyderiais. Prezidentas, suvokiantis, kad teisingumas yra valstybės pagrindas. Prezidentas, kuriam svarbu tradicinės šeimos stiprinimas ir Lietuvos piliečių interesų gynyba. Todėl mes kviečiame dr. Mindaugą Puidoką atstovauti mums visiems ir kandidatuoti Lietuvos Respublikos prezidento rinkimuose 2019 m. gegužę ir ryžtingai prisiimti atsakomybę už mūsų tautos ir valstybės ateitį“, - rašoma kreipimesi.

Iniciatyvos autoriai negaili liaupsių kontraversiškai vertinamam ir kaltinimų dėl prasilenkimo su politine etika ir teise, sprendžiant mažametės mergaitės įvaikinimo klausimą, sulaukusiam Seimo nariui. Jis pristatomas kaip tvirtas ir energingas politikas, daug akademinėje erdvėje pasiekęs mokslininkas, tarptautinių santykių ir diplomatijos, Europos Sąjungos ir tarptautinės ekonomikos specialistas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (614)