„Taip negali būti, kad Vyriausybės vadovas sugalvotų nuspręsti, kad Vyriausybė gali dirbti tik su dalimi jos narių. Įstatymais yra nustatyta – Vyriausybę sudaro ministras pirmininkas ir ministrai. Vadinasi turi būti paskirti visų ministerijų vadovai, kolegialiai priimantys Vyriausybės sprendimus“, – frakcijos išplatintame pranešime cituojamas jos seniūnas.

Premjeras Saulius Skvernelis pareiškė nebesitikintis su prezidente Dalia Grybauskaite suderinti aplinkos ministro kandidatūros, kai ji trečiadienį atsisakė į šias pareigas skirti teisingumo viceministrę Irmą Gudžiūnaitę.

„Žinodamas, kiek užtruko derinimas ir koks prezidentės požiūris, darau išvadą, jog bus atmesta bet kuri kita mano teikiama kandidatūra. Tai reiškia, kad su šia prezidente suderinti naujo ministro kandidatūros bus neįmanoma“, – feisbuke trečiadienį paskelbė S. Skvernelis.

Laikinai aplinkos ministro pareigas nuo gruodžio pradžios, kai S. Skvernelis iš šių pareigų atleido Kęstutį Navicką, eina energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.