„Parlamento kompiuterių tinklą ištikus su saugumu susijusiam incidentui buvo imtasi kelių priemonių tinklui ir jo vartotojams apsaugoti“, – sakoma parlamento administracijos pranešime.

Pareigūnai atsisakė komentuoti, koks yra kibernetinio saugumo pažeidimo pobūdis, bet pareiškė neturintys jokių pradinių įrodymų, kad buvo pavogta duomenų.

„Neturime jokių įrodymų, kad tai yra mėginimas paveikti parlamentinių procesų baigtį arba sutrikdyti ar paveikti rinkimų ir politinius procesus“, – teigiama pranešime.

„Šiuo metu mūsų pagrindinė užduotis yra užtikrinti tinklo, duomenų ir vartotojų saugumą“, – priduriama jame.

Atsargumo sumetimais buvo iš naujo nustatyti visų parlamento sistemų slaptažodžiai.

Premjeras Scottas Morrisonas pranešė, jog buvo informuotas apie incidentą ir pridūrė: „Nėra jokių požymių, kad buvo mėginta panašiai užpulti vyriausybės departamentus ar agentūras.“

Australijos ryšių direktoratas (ASD) patvirtino, kad reaguodamas į ataką bendradarbiauja su parlamentu – tai yra požymis, kad prie incidento galimai prisidėjo gerai pasiruošę veikėjai.

Kaip informavo nacionalinis transliuotojas ABC, žvalgybos agentūros tiria, ar už ataką galėjo būti atsakinga Kinija arba kita užsienio šalis.

„ASD ir jo Kibernetinio saugumo centras ir toliau bendradarbiaus su (parlamentu) siekdami tiksliai nustatyti šio pavojaus tinklams mastą“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas ASD atstovas.

„Šiuo metu imamasi reikalingų priemonių pavojui sumažinti ir užkirsti kelią žalai“, – pridūrė jis.