Vilniuje įsikūrusios didžiųjų duomenų analizės sprendimų bendrovės „Exacaster“ vadovas Šarūnas Chomentauskas įsitikinęs, kad įmonės organizacinę kultūrą atitinkantis biuras leidžia pasiekti geresnių veiklos rezultatų.

Ieško patogumo ir išskirtinumo

A. Astramskas pasakoja, kad ieškodamos patalpų savo biurams ir įsirenginėdamos jas IT įmonės daugeliu atvejų pirmiausia siekia individualumo ir patogumo. Itin daug dėmesio skiriama ne tik darbo, bet ir poilsio, bendravimo bei bendradarbiavimo erdvėms, nestandartiniams sprendimams.

„Kalbant apie IT įmonių poreikius biurui, turbūt būtų galima išskirti praktinius ir organizacinės kultūros aspektus. Be abejo, bene visuomet šioms įmonėms svarbi patogi biuro vieta mieste. Siekdamos individualumo ir galimybių įsirengti įmonės veidą geriausiai atspindintį biurą IT įmonės dažnai ieško nestandartinių patalpų, unikalesnės architektūros pastatuose“, – sako A. Astramskas.

Technologijų bendrovės daugeliu atvejų nenori užsidaryti tvarkingose stiklinėse dėžutėse ir žvalgosi kūrybingesnę bei atviresnę aplinką suteikti galinčių patalpų ir sprendimų. Didžiųjų duomenų analitikos sprendimus kurianti bendrovė „Exacaster“ tokias patalpas rado sostinės J. Basanavičiaus gatvėje įsikūrusiame „B Nordic 26“ verslo centre.

Biuras – įmonės kultūros atspindys

Š. Chomentauskas pasakoja, kad svarbiausia įmonei renkantis biurą buvo patogi, iš įvairių Vilniaus vietų lengvai pasiekiama, vieta ir galimybė susikurti bendrovės darbo principus atitinkančią aplinką. Taip pat aktualus buvo ir siūlomų patalpų dydis bei galimybė netolimoje ateityje plėstis.

„Per paskutinius metus mūsų įmonė išaugo beveik du kartus, todėl ieškojome naujo erdvaus biuro, kuriame galėtų išsitekti greitai auganti specialistų komanda. Kartu ieškojome šiuolaikiškai įrengto biuro, kuris darniai derėtų su mūsų įmonės kultūra – atviru bendradarbiavimu ir dinamiškais darbo principais. Šiuos mūsų lūkesčius atitinkančio varianto paieškos truko maždaug pusmetį“, – sako Š. Chomentauskas.

Darbe – kaip namuose

Iš viso verslo centre duomenų analizės sprendimų įmonė nuomojasi 830 kv. m ploto patalpas, išsidėsčiusias per du pastato aukštus. Penktąjį pastato aukštą bendrovė įsirengė atvirų erdvių ( angl. open-space) principu, tačiau su atskirais susitikimų kambariais.

„Tam, kad biure būtų jauku, išsiklojome kiliminę dangą – mūsų darbuotojai po patalpas vaikšto avėdami šlepetes – kaip namuose. Penktojo aukšto balkone taip pat turime lauko terasą – čia šiltuoju metų laiku smagu ištiesti kojas ir pasišildyti saulėje ar mėgautis kava gryname ore. Šeštajame – mansardiniame – aukšte išlaikėme jaukumo koncepciją: patiesėme kilimą, komandas atskyrėme spalvotomis akustinėmis panelėmis. Taip pat įsirengėme poilsio zoną antresolėje“, – sako Š. Chomentauskas.

Išplanavimą padiktavo įmonės struktūra

Š. Chomentauskas pasakoja, kad bendrovėje šiuo metu dirba 80 žmonių, o atskiros komandos turi joms priskirtas atviras erdves. Tam, kad komandos viena kitai netrukdytų, tarp erdvių siekta užtikrinti efektyvią garso izoliaciją.

„Duomenų mokslo sritis – labai dinamiška, tad mūsų organizacinė struktūra yra lanksti, kad gebėtume greitai suburti reikiamus talentus į tikslines komandas bei pagal poreikį keisti jų sudėtį. Dėl to svarbu, kad biuro erdvės leistų užtikrinti komandų mobilumą ir įvairų darbo vietų išdėstymą“, – sako Š. Chomentauskas.

Nuomininkų neriboja

Anot pašnekovo, kita priežastis, dėl kurios dabartiniame biure bendrovės darbuotojai gali patogiai dirbti, yra pastato valdytojų suteikiama laisvė įgyvendinti norimus sprendimus.

„Ne paslaptis, kad kai kuriuose naujuose biuruose, norint įkalti vinį į sieną, reikia gauti raštišką patalpų valdytojo sutikimą. Todėl renkantis patalpas buvo labai svarbu, kad jų šeimininkai neapribotų mūsų galimybių naudoti jas komandos patogumui – įsirengti dideles informacines lentas, pasikabinti monitorius, pasirinkti mums tinkamiausias poilsio vietas. Tai yra tikrai didelis pranašumas“, – sako Š. Chomentauskas.

Bendrovės biuro patalpos užima didžiausią „B Nordic 26“ biuro plotą. Be šios bendrovės stilingo industrinio interjero verslo centre taip pat įsikūrusios tarptautinės ir Lietuvos verslo konsultacijų, farmacijos, finansinio tarpininkavimo, finansų valdymo, inžinerinių sprendimų bei kitų sričių įmonės, advokatų kontoros ir įstaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)