Tiesa, šiuo metu teisingumo viceministre dirbanti moteris teigia, jog pastarosiomis dienomis viešojoje erdvėje teko išgirsti įvairiausių nuomonių apie save, dalis kurių, anot I. Gudžiūnaitės – vsisiškai absurdiški.

„Viskas gerai, dirbu toliau. Priimu sprendimą dėl (ne)skyrimo tokį, koks yra. Apmaudu tik tiek, kad, matyt, ne taip supratau man pasakytus žodžius. Ir visgi tikiuosi, kad tokios politinės dėlionės netaps priežastimi jauniems žmonėms – ypač jaunoms moterims – ir toliau nesirinkti politikos. Nes, kaip ne viena esame girdėjusios, jei esi moteris, o dar ir jauna, tai būtinai kažkas už tavęs turi stovėti, stumti. Arba vyras. Arba partija. Arba neskaidrūs susitarimai“, – socialinėje erdvėje rašo buvusi pretendentė į ministres.

Anot I. Gudžiūnaitės, vos prabilus apie jos kandidatūrą, viešojoje erdvėje pasipylė įvairių komentarų tiek dėl jos amžiaus, patirties ar politinio užnugario, kuris esą ir „stumia jos karjerą į priekį“. Pati I. Gudžiūnaitė tokius teiginius atmeta ir viešojoje erdvėje paneigia gandus, kurie tvyrojo politiniuose užkulisiuose.

„Įdomių dalykų prisiklausiau apie save pastarosiomis dienomis. Pavyzdžiui, kad į Teisingumo ministeriją kažkas atsivedė. Ne. Ministerijoje pradėjau dirbti po čia atliktos praktikos, dar kai buvau studentė, kai ministru buvo Šimašius. Kad mano tėvai iš kažkokio ypatingųjų klano. Ne. Esu paprastų tėvų paprastas vaikas iš Radviliškio. Kad tik buvimas socialdarbiečių partijoje atvedė mane į politiką. Ne. Prie socialdarbiečių prisijungiau jau po to, kai tapau teisingumo viceministre. Kad esu per jauna politikai. Ne. Vyriausybėse vis yra ministrų, kurie ir jaunesni. O kai kurie dalykai – tiesiog absurdai ir neapsiverčia liežuvis jų net komentuoti“, – apie gandus ir kalbas dėl savo kandidatūros komentavo I. Gudžiūnaitė.

Pati buvusi kandidatė socialinėje erdvėje išdėstė ir savo viziją, kokių pokyčių reikėtų Aplinkos ministerijai ir visam sektoriui, kuriems darbams ji teiktų pirmenybę.

„Buvau pasiryžusi imtis reikalingų pokyčių Aplinkos ministerijoje, mažinti biurokratizmą ypač teritorijų planavimo sektoriuje, plėsti atliekų perdirbimo sistemą, skatinti žiedinę ekonomiką ir bioinovacijas, išspręsti nuotekų valymo problemą, imtis ilgą laiką atvirų teisinių ginčų dėl pakuočių ir kitų klausimų“, – apie tai, ko būtų ėmusis tapusi ministre rašė I. Gudžiūnaitė, kuri taip pat užsiminė, jog buvo susitikusi ir su aplinkos apsaugos sektoriaus visuomenininkais, iš kurių esą išgirdusi, jog pastarieji laukia proveržio sistemoje.

LRT.lt primena, kad Aplinkos ministerija vadovo neturi nuo gruodžio pradžios, kai premjeras S. Skvernelis inicijavo Kęstučio Navicko pasitraukimą.

Aplinkos ministro pareigas laikinai eina energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.