Šis mūsų pašnekovas nėra tradicinis atlikėjas. Po teisės studijų Henrikas dirbo kino industrijoje. Tačiau pomėgis kurti muziką ir dainų tekstus nugalėjo ir tapo ne tik pagrindiniu pomėgiu, bet ir darbu. Vilniečiu tapęs palangiškis juokauja, kad jei būtų galima sėdėjimą bare priskirti prie pomėgių, tiktų priskaičiuoti ir tai.

Su T. Sinickiu jo keliai susidūrė, kai šis įrašinėjo savo solinį albumą „Mylimas vyras ir sūnus". Henrikas jau pažinojo Tomo muzikos prodiuserį Germaną Skorį, kuris atlikėjui ir pasiūlė įrašyti boso partijas. Vėliau T. Sinickiui rengiant savo gyvo garso koncertus Henrikas taip pat grojo grupėje, ten ir liko. „Metai ėjo, koncertų, vakarėlių bei drauge praleisto laiko daugėjo. Taip ir atėjo laikas sukurti duetą, pasikeisti pavardes, pasus ir išvykti į Izraelį", – juokėsi jis.

Henry &Tommy Modric „Neverpart“

Tiesa, iki Henrikas užlipo ant eurovizinės scenos, kartu su T. Sinickiu dainuodavo nebent kūrinį „Kapiliarai". Pasak gerai nusiteikusio DELFI pašnekovo, jų dueto istorija prasidėjo kaip ir dauguma gerų istorijų. „Tikrai ne valgant salotas su draugu (juokiasi). Sakyčiau, jog tapau aplinkybių auka. Tomui pasakius, kad į „Euroviziją" eis tik tada, jei eisiu ir aš, sutikau ir galiausiai pasidavėme vienas kito žavesiui bei pradėjome ne tik tikėti sėkme, bet ir intensyviai ruoštis būsimai išvykai į Tel Avivą.

Ši mūsų avantiūra, prasidėjusi kokteilių bare, išaugo į kiek didesnį tikslą. Sakėme, kad po pirmojo atrankos etapo pamatysime, kaip sekasi ir nuo to priklausys, kokio dydžio pastangas dėsime toliau. Tikėjimas tegul lieka tikintiesiems ir mus palaikantiems. Mes esame realistai, todėl jei nebūtume numatę dabartinių įvykių, vargu, ar būtume eikvoję savo brangų laiką", – pradžią prisiminė jis.

H. Piktuižis įsitikinęs, jog „Eurovizija" nėra pradinių klasių sporto varžybos ir už antrą vietą niekas medalio neužkabins. „Kadangi dalyvavimas yra būtina sąlyga laimėjimui, Modričių duetas neturėjo kito pasirinkimo, kaip dalyvauti. Jei kažkas būtų mus tiesiog delegavęs, būtų daug paprasčiau. Ne mums, o kitiems dalyviams (šypsosi). Toks duetas dar niekada neatstovavo mūsų šalies. Paskutinį kartą galantiškai pasipuošę vyrukai „LT United" pelnė Lietuvai rekordiškai aukštą vietą, nors jų daina tikrai nebuvo muzikinis šedevras. Tačiau mes turime tiek dainą, tiek įvaizdį", – nesikuklino dalyvis.

„Henry ir Tommy Modrič" po savo pasirodymo sulaukė daugybės teigiamų vertinimų. Henrikas sako, kad jų duetui tiesiog privalo pasisekti. „Vyrai mūsų gali ir bijoti manydami, kad jų žmonos juos paliks. Mūsų atveju, neapykantos išpuolių stambiu mastu nepasitaikė. Tommy Modrič netgi tapo vienu tų, kuris užstojo atlikėją Jazzu, atsidūrusią nemalonioje „dislike'ų" situacijoje.


Nesvarbu, ar mylės atlikėją ir kūrėją žmonės, ar nekęs. Net nebūdami nieko jums skolingi, jie be klausytojo negali ir taip yra visame pasaulyje. Kiek Justinas Bieberis gavo batų ir mineralinio buteliukų į galvą savo pasirodymų metu? Manau, kad tai yra amžina. Turiu omenyje palaikymo ir neapykantos santykį", – svarstė jis.

Pasiteiravus, kaip į padidėjusį žinomumą reaguoja jo antroji pusė, Henrikas nusijuokė: „Vedęs nesu, kaip ir išsiskyręs. Merginos taip pat neturiu, todėl po straipsniu galite palikti mano telefono numerį. Nereikės per „Facebook" ar „Instagram" susirašinėti. Tiesiog lauksiu skambučių vakare nuo 19 iki 23 valandos (juokiasi). Tiesa, ar turiu vaikų, atvirai tariant, nežinau. Jei ir turiu, tikiuosi, kad jie sveiki ir protingi", – pasakojo jis su šypsena.

Artimiausias dueto „Henry & Tommy Modrič" pasirodymas – vasario 9 d., pirmajame nacionalinės „Eurovizijos" atrankos pusfinalyje. „Šįkart gavome antrąjį pasirodymo LRT eteryje numerį. Du yra geras skaičius, gal net fatališkas – gi mes dalyvaujame dviese. Be to, pastarąjį kartą likome antri, ką priėmėme kaip Lukos Modričiaus antros vietos prakeiksmą: Kroatija irgi liko antra 2018-ųjų pasaulio futbolo čempionate, kam nebūna. Sutiksime su likimu ir šįkart užimti antrą vietą. Bet tik šį kartą", – sakė Henrikas.

Savo nuomonę apie atrankų dalyvius, kurie keliauja į antrąjį etapą ir kausis pusfinaliuose, galite išsakyti ir ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)